Annonce
Viborg

Jublende Signe Munk kommer i Folketinget

Signe Munk, næstformand SF, har fået en plads i Folketinget af vælgerne. Foto: Morten Dueholm
Tidligere byrådsmedlem og nuværende SF-næstformand Signe Munk er for første gang valg til Folketinget. Hun glæder sig til igen at blive fuldblodspolitiker.

Viborg: Signe Munk sad i Viborg Byråd som helt ung, og nu har hun så igen opnået et af folkets mandater - denne gang til Folketinget, som hun for første gang får sæde i.

Signe Munk har været næstformand for sit parti, siden 2014. Dengang var SF helt i knæ, man var trådt ud af regeringen og man havde været igennem et opslidende formandsvalg. Med Pia Olsen Dyhr i spidsen og med unge Signe Munk ved hendes side er det kun gået en vej, og det er opad.

- Jeg er mega stolt. Både fordi SF har fået et godt valg, efter vi har brugt fire år på at genrejse partiet og genvinde vælgernes tillid, men også fordi de - bedømt på mine personlige stemmer - synes, at jeg har gjort det godt personligt, siger Signe Munk, som fik 6285 personlige stemmer.

Annonce

Nørdegen skal aktiveres

Den 29-årige SF'er må nu tage orlov fra sit studie som sygeplejerskestuderende, så hun kan passe det politiske arbejde.

Indtil årsskiftet 2013/2014 sad Signe Munk i Viborg Byråd, og hun glæder sig til igen at skulle være politiker. Meget af arbejdet i SF har nemlig været på de indre, organisatoriske linjer.

- Det bliver mega fedt. Udfordringen ved at være næstformand har nogle gange været, at jeg kunne politikken alle steder på overfladen, men jeg har virkelig et stort nørdegen og vil gerne grave mig dybere ned i nogle områder. Jeg glæder mig meget til, at jeg får nogle ordførerskaber på nogle områder, hvor jeg kan dygtiggøre mig og skabe nogle gode resultater. De to ting hænger sammen.

Valgfest i Viborg

Mens SF jublede i København, fejrede Signe Munk sit partis triumf i Viborg.

- Jeg har altid holdt valgfest i Viborg. Det er en god tradition, og jeg vil gerne bare være sammen med de folk, som har hjulpet mig i valgkampen, min familie og min kæreste. Det er helt vildt hyggeligt, så det er en god måde at fejre det på. Jeg synes også, at jeg skylder dem, der har været frivillige for mig, at vise, at jeg sætter pris på dem.

Torsdag morgen kunne hun dog ikke trække den længere, så her satte hun sig i et tog mod København, hvor hun bor. Ved 15-tiden ramte hun Christiansborg, hvor der ventede nogle vigtige møder i ledelsen.

Flytter til Fur

København har været Signe Munks hjem, siden hun blev næstformand, men det er snart slut - for selvom hun kommer til at få sæde på Christiansborg, så sælger hun sin lejlighed i hovedstaden. I stedet flytter hun tilbage til Jylland, hvor hun skal bo sammen med sin kæreste.

- Jeg flyttede til København, fordi jeg skulle være næstformand i SF, og der var brug for, at jeg var tæt på partisekretariatet, men jeg har også brug for at være tæt på det menneske, jeg aller helst vil være sammen med, og det bliver så på Fur. Det er den rigtige beslutning for mig, og jeg har længe tænkt, at jeg gerne ville tilbage til Jylland, siger hun.

SF fik 14 mandater ved valget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce