Annonce
Bjerringbro

Jul: Fire store pakker i Bjerringbros gågade

Søren Mølgård og Karsten Pedersen arbejder med byens nye julebelysning. Foto: Lars Christiansen
Pakker hører julen til – også i Bjerringbro, hvor der lige nu knokles på Baldersvej med at lave fire store julegaver til gågaden.
Annonce

Bjerringbro: 5.000 strips, 120 meter rød gran og 2160 røde ledlys. Blandet sammen med andre ingredienser og en hel masse hårdt arbejd er her opskriften på, hvorfor man i Bjerringbro skriver ABC, når der skal stave til ”Julemandens Værksted”.

Det er nemlig hos ABC Teltudlejning på Baldersvej, der i disse dage knokles for at gøre Bjerringbro helt juleklar inden 1. december.

Opgaven er at udsmykke de fire nye kuber i gågaden, så de fremstår som fire store julegaver til byens borgere. Det er Bjerringbro Byforum, der har bestilt opgaven, der støttes af Foreningen Bjerringbro Elværk.

Gitte Mølgård, der sammen med Søren Mølgård ejer ABC Telte har også deltaget i arbejdet med at samle det nye julepynt, der ska hænge på kuberne i Bjerringbros gågade. Foto: Lars Christiansen

- Lige siden vi fik kuberne i begyndelsen af 2020 har vi grublet over, hvordan vi kunne udsmykke dem til jul. Og jeg synes faktisk, vi har fundet en løsning, som jeg tror, mange vil have lyst til at tage en tur i gågaden for at se. Og så er de da velkommen til at julehandle samtidig, siger bychef Lars Christiansen om udsmykningen.

Annonce

Kortvarig bekymring

Hos ABC Teltudlejning nyder man den noget alternative opgave.

- Det er jo sjovt at bruge sin kreativitet på en anden måde end normalt en gang imellem. Vi har brugt stort set alle vores frokostpauser på at designe sløjfer, siger Gitte Mølgård, der sammen med sin mand Søren Mølgård er indehaver af ABC Teltudlejning.


Lige siden vi fik kuberne i begyndelsen af 2020 har vi grublet over, hvordan vi kunne udsmykke dem til jul. Og jeg synes faktisk, vi har fundet en løsning, som jeg tror, mange vil have lyst til at tage en tur i gågaden for at se

Lars Christiansen, bychef


Søren Mølgård er uddannet smed, og det er ham, der har stået for at lave bånd og sløjfer i galvaniseret jern, og han lover, at de kan holde de næste mange år.

Det er Søren Mølgård der har stået for at lave bånd og sløjfer. Oprindeligt er han, der i dag lever af at udleje blandt andet telte, uddannet smed. Foto: Lars Christiansen

Søren er kendt for altid at have et smil på læben, og det var også gældende, da han i begyndelsen af november sagde ja til opgaven.

- Altså i sidste uge var jeg lidt bekymret. For da havde vi ikke bestilt nogen som helst materialer hjem. Nu er jeg sikker på, at vi er klar i midten af næste uge, siger han med et smil.

Fakta om de røde julebånd

De røde julebånd er lavet af ABC Teltudlejning, og følgende materialer bliver brugt til projektet:

  • 25 m2 rionet til bånd
  • 96 m rundjern til sløjfer
  • 120 m rød gran
  • 360 m led lysslange
  • 2160 røde ledlys
  • 5000 stk. strips
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Bjerringbro

Ældre Sagen på vågeblus

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce