Annonce
Håndbold

Julegave fra Viborg FH: Kan tilbyde seniorhåndbold allerede i næste sæson

I næste sæson skal der være seniorhåndbold i Viborg FH.
Viborg FH vil allerede fra og med næste sæson kunne tilbyde seniorhåndbold. Håbet er at tiltrække flere af de nuværende U19-spillere i Viborg HK.
Annonce

Viborg: Allerede i næste sæson kan Viborg FH præsentere seniorhåndbold.

Egentlig var det planen, at hele forløbet med etableringen af Viborg FH var en "tre-trins-raket", hvor første år var forbeholdt U17, andet år U19, hvorefter U17, U19 og seniorhåndbold skulle være fuldt integreret i år tre. Men nu kommer seniorhåndbolden altså til Viborg FH et år før tid.

I praksis betyder det, Viborg FH og Søndermarkens IK indgår et holdfællesskab, hvor Viborg FH overtager Søndermarkens IK’s licens i 3. Division fra sæsonen 2020/2021.

- At vi allerede på nuværende tidspunkt, et år før tid, kan præsentere U17, U19 og seniorhåndbold, gør os alle en lille smule stolte. Det viser, at det er det helt rigtige, vi har gang i. Men dette var ikke lykkedes uden den store sponsoropbakning samt store engagement og vilje i de underliggende moderforeninger, VHK, SIK og Asmild, udtaler formand for Viborg FH, Michael "Skjern" Hansen, i en pressemeddelelse.

Træner Ole Bitsch giver her U17-drengene taktiske fif i forbindelse med en kamp mod Aalborg. I næste sæson kan enkelte af disse spillere blive aktuelle på seniorniveau.
Annonce

Niveauet skal løftes

Ifølge bestyrelsesmedlem i Viborg FH og træner for klubbens bedste U17-hold, Ole Bitsch, er der flere årsager til, at Viborg FH inddrager seniordelen allerede nu.

Først og fremmest løber der på nuværende tidspunkt en flok talentfulde årgang 2000-drenge rundt i Viborg HK, som i denne sæson spiller U19, men som rykker op som seniorer efter sommerferien. Den gruppe vil Viborg FH gerne tilbyde et sted at spille seniorhåndbold på et godt niveau og på den måde give dem et tilhørsforhold til Viborg FH med det samme.

- For det andet har vores talentfulde U17-spillere (årgang 2002) vist så højt niveau, at vi allerede fra næste år vil kunne tilbyde enkelte af dem kampe på seniorniveau. Det vil vi gøre for at sikre dem de bedst mulige udviklingsbetingelser. Et par stykker vil allerede nu kunne være med på 2. divisionsniveau, men det vil ikke være nogen skade til, hvis det blive i 3. division, siger Ole Bitsch.

Søndermarkens IK's bedste herrehold er i øjeblikket placeret på andenpladsen i 3. division, pulje 2, og i fællesskab er ambitionen at løfte niveauet yderligere.

- På det nuværende SIK-hold er der nogle ældre spillere, som kunne være en god rygstøtte til de unge talenter, men der er også spillere, som har en rigtig fin håndboldalder og kan være med til at give den en skalle, hvis de vil, siger Ole Bitsch.

Søndermarkens IK's bedste herrehold ligger i øjeblikket placeret i toppen af 3. division. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce