Annonce
Bjerringbro

Julegave til Bjerringbro: Ny Kjællinghølbro kommer fra Polen

Arbejdet med at banke betonpiller ned til den nye Kjællinghølbro er godt i gang. Foto: Christine Krüger Hansen
Borgerne i Bjerringbro og omegn får en ekstra julegave i form af en ny bro over Gudenåen
Annonce

Bjerringbro: Selv om der er længe til jul, så kan borgerne i Bjerringbro godt begynde at glæde sig, de får nemlig en ekstra julegave i år. Som det ser ud lige nu, kommer den nye Kjællinghølbro på plads ved juletid.

Broen er en 39 meter lang stålgitterbro. Den produceres i Polen, hvorfra den transporteres til Bjerringbro i ét stykke.

Forberedelserne til at få den nye bro stillet op er begyndt. Entreprenører er i gang med at lave fundamentet til broen, hvor der er blevet hamret i alt 25 betonpæle i jorden.  Betonpælene har en omkreds på 30 gange 30 cm, og de bankes fem-ti meter ned i jorden for at opnå tilstrækkelig bæreevne. Uden om pælene skal der støbes betonkasser, så fundamentet kan bære broen.

Annonce

Klar til modtagelse

- Vi har været bekymret for, om vandstanden i området ville påvirke arbejdet. Men når betonpæle og betonkasser er på plads, så er vi ved at være klar og kan tage imod broen, når den kommer til Bjerringbro. Og så er der kun vejr, vind og corona, som kan forsinke arbejdet, fortæller ingeniør ved Viborg Kommunes  Trafik og Veje-afdeling Jens Møller Vestergaard.


Vi har været bekymret for, om vandstanden i området ville påvirke arbejdet. Men når betonpæle og betonkasser er på plads, så er vi ved at være klar og kan tage imod broen, når den kommer til Bjerringbro.

Jens Møller Vestergaard, ingeniør ved Trafik og Veje.


Planen er, at broen køres ind til Kjællinghøl fra nordsiden, og ind ad en grusvej ved Bjerringbro Renseanlæg og via markveje til bestemmelsesstedet. Det vil formentlig foregå om natten for at genere den øvrige færdsel mindst muligt.

Det var dette sørgelig syn, som mødte borgerne, da Kjællinghøl-broen styrtede i Gudenåen i december 2019. Arkivfoto: Morten Dueholm

Ved licitationen i august i år var der en pæn interesse for at bygge broen, fem firmaer bød på opgaven, og Aalborg-firmaet Bladt Industries A/S fik med en pris på 3.880.717 kroner opgaven.  Der er afsat 4,3 millioner kroner til arbejdet inklusive administration, og tilbuddet fra Bladt Industries A/S var det  eneste, som holdt sig inden for budgettet.

Annonce

Specialister

Bladt Industries A/S er specialister i stålbroer og har bygget mange stålbroer for blandt andet Banedanmark. Der er tale om en gitterbro i stål. Broen er 39 meter lang og 2,4 meter bred. Dertil kommer en rampe på 50 meter og en tre meter høj trappe.

Bro-opgaven er udbudt i totalentreprise, og det betyder, at firmaet Bladt Industries A/S selv står for både detailprojektering og hele byggeriet inklusive ramper og trapper.

Den gamle træbro ved Kjællinghøl blev bygget i 2012. På grund af råd i konstruktionen var den lukket et par gange, og den var også lukket, da den i december 2019 knækkede helt sammen og faldt i vandet.

Da Kjællinghøl-broen styrtede i Gudenåen i december sidste år, havde den været lukket længe. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce