Annonce
Bjerringbro

Julegave til Bjerringbro-området: Ny bro ved Kjællinghøl på vej

Den nye bro over Kjællinghøl er 39 meter lang. Den produceres i Polen og leveres i ét stykke. Illustration: Bladt Industries A/S
Gitterbro produceres i Polen og ankommer i ét stykke til Gudenåen.
Annonce

Kjællinghøl: Efterårsferie betyder også tid til gode traveture, og formentlig er der en del mennesker, som i denne uge besøger Kjællinghøl og drømmer om lige at kunne smutte over Gudenåen.

Sådan er det ikke lige nu, men engang i december kommer den nye bro til området, og den skal så gøres klar til at blive betrådt af børn og voksne i solidt vinterfodtøj.

Broen er en 39 meter lang stålgitterbro. Den produceres i Polen, hvorfra den transporteres til Bjerringbro i ét stykke. Dertil kommer så en trappe og en rampe, så for eksempel kørestole og barnevogne også kan køre over Gudenåen.

Forberedelserne til at få den nye bro stillet op er begyndt. Entreprenører er i gang med at lave fundamentet til broen, hvor der er blevet hamret i alt 25 betonpæle i jorden. Betonpælene har en omkreds på 30 gange 30 cm, og de bankes fem-ti meter ned i jorden for at opnå tilstrækkelig bæreevne. Uden om pælene skal der støbes betonkasser.

Planen er, at broen køres ind til Kjællinghøl fra nordsiden og ind ad en grusvej ved Bjerringbro Renseanlæg og via markveje til bestemmelsesstedet. Det vil formentlig foregå om natten for at genere den øvrige færdsel mindst muligt.

Ved licitationen i august i år var der en pæn interesse for at bygge broen. Fem firmaer bød på opgaven, og Aalborg-firmaet Bladt Industries A/S fik med en pris på 3.880.717 kroner opgaven. Der er afsat 4,3 millioner kroner til arbejdet inklusive administration, og tilbuddet fra Bladt Industries A/S var det eneste, som holdt sig inden for budgettet.

Den nye bro ved Kjællinghøl kommer på plads ved juletid. Illustration: Bladt Industries A/S
En ny bro ved Kjællinghøl er på vej. Det er Bladt Industries A/S, som står for arbejdet.Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce