Annonce
Rundt om Viborg

Julehjælp til 20 trængte familier i et lokalområde

Den nye Karup-præst, Johanne Langdal Rindsig, er ikke overrasket over, at 20 lokale familier med i alt 41 børn har søgt om - og fået - julehjælp i år. Hun fornemmer at endnu flere kunne have et behov. Arkivfoto: Morten Pedersen
Røde Kors, Lions Club og de lokale præster i Karup/Frederiks-området deler i år gavekort og julegaver ud til 20 familier med i alt 41 børn.

Karup: Med en ny nedlukning kan mange danske virksomheder og deres ansatte se frem til endnu en statslig hjælpepakke eller kompensationsordning med henblik på at klare sig i gennem coronakrisen.

Anderledes forholder det sig for mange mennesker uden for arbejdsmarkedet, hvoraf de fleste er på en eller anden form for overførselsindkomst. Men en lille del af den gruppe på Karupegnen - nogle af de økonomisk trængte børnefamilier - kan alligevel se frem til en form for hjælpepakke, der er beregnet på, at de kommer bedre i gennem julen, end de ellers ville være.

Det er de 20 familier, som på ansøgning modtager et gavekort på 800 kroner til indkøb i en lokal brugs eller en anden Coop-butik. Familierne har til sammen 41 børn, og de får også hver en julegave - legetøj til de mindste og sandsynligvis en oplevelsesgave til de større børn.

Annonce

Giveren af gavekort samt en del af børnegaverne er Røde Kors Karup, der i forhold til julehjælpen som sædvanligt har allieret sig med Lions Club Karup og kirkerne i Karup og Frederiks.

Antallet af familier - og børn - er så godt som det samme som sidste år. Og Karin Lieder fra Røde Kors Karup oplever også, at behovet for julehjælp er nogenlunde det samme år efter år.

Det er ikke en given sag for alle familier at have råd til en god, traditionel julemiddag, men med et gavekort på 800 kroner til en Coop-butik skulle 20 økonomisk trængte familier på Karupegnen kunne få god mad på bordet i år. Arkivfoto: Vibeke Toft

Flere med et behov?

For sognepræst Johanne Langvad Rindsig, der trådte til Karup i foråret, er det første år, hun er med til at modtage ansøgninger og bevilge julehjælp til trængte og udsatte på egnen. Hun er ikke forundret over, at i hvert fald 20 familier med i gennemsnit to børn hver har søgt om hjælpen for at kunne fejre jul i år.

- Jeg synes, at det er mange familier. Men samtidig er jeg faktisk overrasket over, at der ikke er flere, for jeg har en fornemmelse af, at der godt kunne være flere med et behov, siger Karup-præsten.

Hun er på den anden side - lige som Karin Lieder fra Røde Kors - glad for, at man har kunnet imødekomme alle ansøgere, som har opfyldt et kriterium om at have børn under 18 år i husstanden.

De familier, der er tildelt julehjælpen, kan efter aftale hente gavekort og julegaver hos Johanne Rindsig eller hendes Frederiks-præstekollega Gitte Thorsøe.


Jeg har faktisk en fornemmelse af, at der godt kunne være flere med et behov

Johanne Langdal Rindsig, sognepræst i Karup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce