Annonce
Kultur

Julekoncert i Vammen Kirke

Antidotum Tarantulae giver koncert i Vammen Kirke. Privatfoto
Annonce

Vammen: Årets julekoncert i Vammen Kirke bliver med duoen Antidotum Tarantulae. Den spiller lørdag den 7. december klokken 15, og efter koncerten sørger menighedsrådet for en lille servering i form af kaffe, te og kage.

Antidotum Tarnatulae tilbyder, som det latinskklingende navn antyder, en modgift mod tarantelbid. Duoens to medlemmer Dan Selchau, der spiller blokfløjte og kaval, og Lars Rosenlund Nørremark på cambalo og orgel har selv taget en modgift mod noder og improviserer over musik fra 1600- og 1700-tallet. Som en del af koncerten får publikum mulighed for at synge med på gamle melodier til kendte julesalmer.

Ingen ved, hvordan musikken lød for 400 år siden, men ud fra samtidige beskrivelser tyder alt på, at improvisation var grundlaget for musikken, og det er det altså også, når duoen spiller.

Dan Selchau er uddannet fra solistklassen ved konservatoriet i Esbjerg og lærte at spille blokfløjte af sin far som femårig. Faren fik fløjten i hovedet, fordi den fem-årige ikke syntes, at det lød, som det skulle. Siden gik det dog bedre, og Dan Selchau har spillet så forskellige steder som Kabul, Tokyo, Athen - og Hobro.

Lars Rosenlund Nørremark har forfinet sin orgelkunst hos Anders Riber og Ulrik Spang-Hanssen på Det Jyske Musikkonservatorium. Her blev han efter endt studietid ansat som orgellærer, og han er samtidig organist ved Galten Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Demokrati er åben samtale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Sport For abonnenter

Lyt med - En stor profil siger farvel efter fem år på Kirkebækvej

Annonce