Annonce
Rundt om Viborg

Julemærke-ildsjæl samler stort ind med populære foredrag

Peter Skovmos Nielsen har haft stor succes med sine foredrag til fordel for julemærkehjemmene. Privatfoto
Peter Skovmos Nielsen fra Karup er en ihærdig forkæmper for de danske julemærkehjem og har i år skaffet dem 37.000 kroner ved at holde foredrag og arrangere oplevelsesture.
Annonce

Karup: Energiske Peter Skovmos Nielsen, 69 år og fra Karup, har haft et travlt år med en masse foredrag, der har givet et solidt, økonomisk bidrag til de danske julemærkehjem, som han er "ambassadør" for.

I en pressemeddelelse oplyser han, at han for nylig har kunnet sende hele 37.000 kroner afsted til Julemærkefonden. Pengene har han skaffet ved at holde foredrag om tyskernes opbygning af flyvepladsen i Karup under 2. Verdenskrig samt ved at arrangere oplevelses- og fortælleture på Alheden, herunder en beretning om kartoffeltyskerne og deres historiske betydning for området. Deltagerne i begge arrangementer har givet et entré-beløb, som Peter Skovmos Nielsen har doneret videre til Julemærkefonden.

Han er meget glad for interessen for foredragene og hedeturene:

- Det har oversteget alle mine forventninger, siger han om den fjerde sæson som foredragsholder og turarrangør til fordel for julemærkehjemmene.

301 har han haft med på en oplevelsestur rundt på Alheden, mens der har været 554 gæster til foredragene om flyvepladsen.

Efter at have mødt børn på julemærkehjemmene i henholdsvis Hobro og Roskilde har han hos børnene mødt stor taknemlighed for, at de har fået mulighed for et 10-ugers ophold til opbygning af deres fysiske såvel som mentale sundhed.

"Den taknemlighed vil jeg gerne sende videre til mine 855 gæster og de lokale støtter, som har stillet deres faciliteter og velvillighed til rådighed for mig," skriver Peter Skovmos Nielsen.

"Fliegerhorst Grove", forløberen for Flyvestation Karup, som Peter Skovmos Nielsen fortæller om i sit foredrag, er også repræsenteret i det flyhistoriske museum ved flyvestationen. Her ses et mandskabsrum i en tysk bunker. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Veteranbiltur

Interessen for hans foredrag og ture har kun været stigende, selv om markedsføringen er sket "efter mund-til-mund-metoden". Peter Skovmos Nielsen regner dog ikke med, at efterspørgslen bliver ved med at stige.

Derfor har han også et nyt tiltag på vej. I et samarbejde med Helle Sørensen fra Viborgegnens Handelsråd, Henriette Weiss Klausen fra veteranbil-"madammerne" i Randers og Lise Claesson fra Julemærkehjemmet i Hobro, tilbyder han en tur i en veteranbil i forbindelse med Open by Night i Viborg den 29. maj næste år. Billetter til 100 kroner stykket kan købes allerede fra den 28. november på handelsrådets stand på Nytorv-julemarkedet.

Indtil videre er det lykkedes at skaffe penge nok til, at næsten 1000 danske børn hvert år kan få sig et ophold på et af de danske julemærkehjem. Men hjemmenes økonomi er under pres, blandt andet fordi salget af julemærker er faldet i takt med, at folk sender færre og færre julekort og -breve. Derfor er der behov for nye indtægtskilder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce