Annonce
Rundt om Viborg

Julen rykker ind ved kalkgruberne

Der holdes julemarked i og ved Mønsted Kalkgruber og i kalkværket den 7. og 8. december. Arkivfoto: Uffe Salomonsen
Der er gode chancer for at komme i den helt rette julestemning, når der i weekenden den 7. og 8. december åbnes op til julemarked i området ved Mønsted Kalkgruber.
Annonce

Mønsted: Der venter en weekend fyldt med juletraditioner, når Mønsted Kalkgruber holder julemarked i weekenden den 7. og 8. december.

Her vil være julemusik, duft af julemad og brændte mandler, juleklip og -hygge, duften af gran fra juletræsalléen og lyden af minetoget på vej med julemanden. I området hvor det åbne kalkbrud engang lå, kan man gå på juleskattejagt, løse gåder og være med i en konkurrence om præmier. I det gamle kalkværk er der boder, hvor man kan købe julepynt, lækkerier, kunst og julegaver til hele familien. Samme weekend som julemarkedet finder sted, har julemanden meldt sin ankomst. Besøgende på julemarkedet inviteres derfor til at byde julemanden velkommen, når han kommer kørende hertil i minetoget. Det sker lørdag kl. 11.30.

"Mens julemanden opholder sig i Mønsted Kalkgruber henover weekenden, har vi lovet at passe på hans rensdyr. Dem kan besøgende få lov at møde både lørdag og søndag fra kl. 13-15", fortæller direktør for Mønsted Kalkgruber, Rikke Friis, i en pressemeddelelse.

Annonce

Mød julemanden

Men det er ikke kun rensdyrene, man kan komme helt tæt på, for i museet vil der også være mulighed for at få taget billede med julemanden og fortælle ham sine juleønsker. På denne tid af året er kalkgruberne fyldt med sovende flagermus, og det er derfor ikke muligt at besøge de smukke minegange.

"Vi vil gerne vise, at selv om gruberne ikke er åbne, så har vi aktiviteter for hele familien", fortæller Rikke Friis.

Henover weekenden vil der være diverse indslag. Et af indslagene er det klassiske banko-spil med mulighed for at vinde præmier og den klassiske juleand. I det gamle kalkværk vil der desuden, udover boder, også være kreativt værksted, hvor der kan produceres julepynt til det store juletræ og hjemmelavede julegaver. I Café Kridthuset serveres der æbleskiver, varme drikke og lækre frokostanretninger.

Hele programmet for julemarkedet kan findes på hjemmesiden www.monsted-kalkgruber.dk efter d. 15. november. Julemarkedet varer begge dage fra klokken 11-16. Entréen er en tyver for voksne og en tier for børn fra 4-12 år. De små gæster mellem 0 og 3 år kommer gratis ind.

Mønsted Kalkgruber lukkede i øvrigt ned for sæsonen i går den 31. oktober. I efterårsferien rundede man 67.000 besøgende, hvilket var ny rekord. Siden blev rekorden forøget, idet man ved udgangen af oktober er nået op på 71.000 gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce