Annonce
Rundt om Viborg

Julestemning: Jul over alt i børnehuset

Nissemor dukkede op med pebernødder midt i juleløbet. Privatfoto
Allerede i november begyndte børn og voksne i Sødal Børnehus i Rødding at varme op til den kommende højtid.
Annonce

Rødding: Julestemningen har efterhånden spredt sig til hvert et hjørne af Sødal Børnehus i Rødding. Julen begyndte allerede i november, og dag for dag blev der fundet mere og mere julepynt og flere og flere nisser frem. Her fortæller Sødal Børnehus selv om, hvordan man julehygger i børnehuset:

Sidst i november var alle børnenes forældre inviteret til julehygge- dag, hvor de ældste børn gik luciaoptog igennem hele Sødal Børnehus. I løbet af formiddagen blev der jongleret med pebernøddebagning, juledekorations-fremstilling med mos og kogler, guirlander, og i vuggestuen blev der formet lækre boller.

Julefrokost i hele huset skaber en helt igennem fantastisk stemning blandt børnene. For som et barn udtrykker "nu er det mig, og ikke min mor og far, der skal til fest, og jeg skal have pænt tøj på, spise sild, tarteletter og ris a la mande".

På en kold decemberdag havde nissemor arrangeret en nisseløb på sportspladsen. Hun og to hjælpere havde hængt stjerner, juletræer, hjerter og runde cirkler op rundt omkring i træer og buske. Børnene skulle så løbe rundt og finde de enkelte elementer, som efterfølgende blev hængt op hjemme i "huset". Godt inde i løbet dukkede nissemor op med pebernødder. Her fik hun og børnene en god snak om, hvorfor nissefar ikke var med. Og som en dreng i vuggestuen sagde dagen efter, "han havde ikke tid, han var ude at købe gaver". Efter endt nisseløb var cafeen hjemme forvandlet til en skov med skovens dyr, og der var rift om at komme til at sidde ved Rasmus Ræv og Egon Egern. I selskabet af skovens vilde dyr kunne her nydes en tapas-tallerken med et strejf af julens lækkerier.

En af de sidste dage sluttes af med en tur i Rødding Kirke med sange og en fortælling om jomfru Maria og Jesu fødsel, og at det er derfor vi fejrer jul.

Inden juleferien hjælpes alle med at pille julepyntet ned, og vi ønsker alle hinanden en god jul og på gensyn i det nye år, med nye faste traditioner.

Børnene har fået en hel del julelækkerier i løbet af måneden op til jul.
Nissemor var en populær person.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Minister får syn for sagen

Annonce