Annonce
Rundt om Viborg

Juletogene kører i Smedehuset

Juleudsmykningen i Løvels smedehus. Foto: Henning M. Nielsen.
Annonce

Løvel: I den tidligere grov– og cykelsmede-forretning, på adressen Tinggade 10 i Løvel, har der i adskillige dage været afblændede vinduer og dør, der gjorde det umuligt at se ind. Noget både mystisk og mærkeligt måtte der ske eller være på vej? Snakken har gået lystigt blandt byens beboere. Nogle har da heller ikke kunnet holde nysgerrigheden tilbage og ringet til både ejeren og nogle af stedets brugere (Tømrer Morten Pedersen og De grønne Smede – fra byens Borgerlaug). Det var uudholdeligt. Nu måtte de bare have besked.

For en måned siden havde der lige været mystiske og uhyggelige ting at se i og omkring elektrikerens hus, 200 meter derfra, op til og under Halloween. Det havde været både blodigt og voldsomt og ledsaget af skrækindjagende musik og jamren. Nu var turen åbenbart kommet til Smedehuset. Mon det ville være ligeså uhyggeligt?

Nu er afblændingen for vinduer og døre faldet, og det afslørede på ingen måde noget uhyggeligt, mystisk eller blodigt. Tværtimod! Formålet med afblændingen havde nemlig været at opbygge en udsmykning af forretningsvindue og det tilhørende rum med ikke bare et, men hele to juletog med tilhørende julesmykket landskab.

Stedets ejer, Morten Pedersen, har i samarbejde med nogle fra De Grønne Smede (DGS) og et par andre frivillige ønsket at bygge videre på DGS' ide og udsmykning fra 2018. De har så sammen skabt en juleoplevelse for især de små, så de, med deres forældre med flere kan kigge forbi og med næsen fladtrykt mod ruden leve sig ind stemningen, når de ser togene passere forbi.

Et godt bidrag til den samlede julestemning i Løvel og samtidig et tilskud til spændingen frem mod børnenes og julegavernes store festdag, den 24. december. Det kan heller ikke udelukkes, at udsmykningen ændrer sig eller tilføjes lidt nyt undervejs, så kom bare forbi og tryk næsen flad mod ruden mere end én gang. Glædelig Jul!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce