Annonce
Viborg

Kæmpe efterspørgsel på sommerhuse: Viborgegnen går glip af millioner af kroner

Sommerhus-søgemaskinen Campaya.dk melder alle ferieboliger på Viborgegnen udsolgt i uge 29 og 30. Foto: Campaya.dk
Det fulde potentiale bliver langt fra udnyttet, når det kommer til lokal sommerhusudlejning, og Viborg Kommune går derfor glip af millioner af kroner i turismeindtægter hvert år.

Viborgegnen: Sommerhusejere, der denne sommer har valgt at udleje deres ferieboliger, jubler over den store efterspørgsel på Viborgegnen. Især området omkring Hjarbæk Fjord har været efterspurgt af tyske turister, der generelt ønsker at bo tæt ved vandet. Alle sommerhuse er udsolgt i uge 29 og 30, melder søgemaskinen Campaya.dk, hvilket Folkebladet skrev om først på ugen.

- Det er ikke nyt, at sommerhusene er populære i højsæsonen. Det nye er, at sommerhusene i år er lejet ud langt tidligere end normalt, og det understreger behovet for at få gjort flere sommerhuse tilgængelige i Viborg-området. Ellers går Viborg Kommune glip af millioner af kroner i turismeindtægter hvert eneste år, fortæller kommunikationschef Jesper Kamp Kruse fra Campaya.dk.

Ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening giver et enkelt udlejningssommerhus en samlet turismeindtægt på 300.000 kroner på årsbasis, når de besøgendes øvrige forbrug på ferien regnes med. I ren lejeindtægt genererer et gennemsnits sommerhus mellem 130.000-160.000 årligt.

Annonce

Turister støtter lokalområdet

Det ærgrer folkene bag Campaya.dk, at der ikke er flere lokale sommerhusejere, der vælger at leje ferieboligerne ud i løbet af sommerferien.

- Mit bud vil være, at der lige nu kan lejes hvert fald det dobbelte og sandsynligvis endnu flere sommerhuse ud ved kysten i Viborg Kommune i højsæsonen. Efterspørgslen er enorm, og vi og vores kollegaer i udlejningsbranchen siger hver dag nej til folk, der gerne vil leje et sommerhus her, siger Jesper Kamp Kruse og fortsætter:

- Et bud er også, at vi mest af alt mangler at få udbredt fortællingen om, hvor meget godt et af de sommerhuse, der ellers bare står tomt store dele af året, faktisk kan gøre for lokalområdet, hvis det sættes til udlejning. Et gennemsnitligt sommerhus, der ikke lejes ud, står ofte ubrugt hen cirka 300 dage hvert år.

Sommerhusudljeningen bidrager også økonomisk til lokalområdets butikker, restauranter og attraktioner. Det kan derfor få stor betydning for nærområderne, hvis man vælger at byde turister ind i sin ferieresidens.

- Hvis et sommerhus eksempelvis udlejes til 150.000 kroner årligt, vil sommerhusgæsterne typisk smide et tilsvarende beløb direkte i kasseapparaterne rundt omkring i lokalområdet. Så det er store beløb, det handler om. Hvert år, hvor vi som branche må melde udsolgt, betyder et direkte tab af indkomst til lokalområdet, siger kommunikationschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Målmand har bestået de første træninger med glans: - Det gør mig sindssygt glad

Navne

Tidligere byrådsmedlem for SF er død

Erhverv

Elektronisk musik i kirken

112

Sigtelse: Psykisk syg forsøgte at dræbe med en 30 centimeter lang køkkenkniv

Viborg

Leder af Viborg-bosted efter voldsomt knivstikkeri: - Det kom helt ud af det blå

Annonce