Annonce
Sport

Kæmpe overraskelse: Bjerringbro FH slog forhåndsfavoritten i egen hule

Bjerringbro FH leverede sensationen og vandt lørdag ude over Sønderjyske. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det var en kæmpe overraskelse, at Bjerringbro FH slog Sønderjyske i den første kamp om oprykning til ligaen. I en vanvittig tæt affære endte BFH med at vinde i Aabenraa og er nu kun et point fra en kvalifikationskamp mod et ligahold

Ligakvalifikation, kvinder: Det var måske ikke ligefrem David mod Goliat, da Bjerringbro FH tog turen sydpå til Aabenraa Arena, hvor Sønderjyske ventede i en kamp om oprykning til den bedste kvindelige håndboldliga. Men det var en kamp, hvor favoritværdigheden lå solidt hos hjemmeholdet, mens BFH kun kunne overaske.

Og det var altså lige akkurat, hvad de blåklædte fra Bjerringbro gjorde. Efter en helt vanvittig afslutning endte BFH med at vinde med 26-25.

Det startede rigtig godt for BFH, der hurtigt fik skabt sig en fornuftig føring. Ikke mindst fordi det lykkedes at finde Louise Engstrøm helt fri på stregen tre gange i træk. BFH var foran 5-2 efter 10 minutter, men et par fejl i angrebet betød, at hjemmeholdet hurtigt kom med igen.

Det rystede dog ikke BFH, at Sønderjyske kom tilbage så hurtigt. Den ene BFH-scoring tog den anden, mens Sønderjyske gik i stå i angrebet, og pludselig havde BFH en føring på fem mål. Imod alle forventninger var de BFH 11-6 efter 20 minutter, hvilket tvang hjemmeholdet til en timeout.

Der blev talt med store bogstaver fra den sønderjyske bænk, og hjemmeholdets spillede virkede også frustrerede. Det lykkedes Sønderjyske at lave et par mål, men BFH gik til pause foran med 16-12.

En meget imponerede halvleg af specielt Louise Søndergaard, Line Gyldenløve og Louise Engstrøm, der stod for henholdsvis fem, fire og tre scoringer.

Annonce

Gyser til sidst

Sønderjyske kom aggressivt ud til anden halvleg, men BFH stod rigtig godt imod i starten af halvlegen, hvor føringen blev holdt på de fire-fem mål i de første 10 minutter. Men så smed BFH et par dumme bolde væk i en overtals-periode, som gæsterne tabte med to mål. Dermed havde Sønderjyske igen fået kontakt. Cirka halvvejs i halvlegen førte BFH med 20-19, da Jesper Bangshøi tog en timeout.

Det hjalp. De næste tre scoringer tilfaldt BFH, der igen var foran med fire mål. Men så ramte BFH en rigtig, rigtig skidt periode. Gæsterne formåede ikke at score i over syv minutter, hvilket betød, at Sønderjyske pludselig kom foran med 24-23 med fem minutter igen. Louise Søndergaard scorede dog til 24-24 på et straffekast, men gyserafslutningen var en realitet.

Med tre minutter igen bragte Sønderjyske sig foran med 25-24. Men efter et par helt vanvittige redninger til sidst, førte BFH med 26-25 med godt et minut igen. BFH's forsvar formåde at holde stand og lave fire frikast indtil Sønderjyske lavede en angrebsfejl.

BFH-spillerne kunne herefter holde fast i bolden indtil tiden løb ud.

På den måde leverede BFH en kæmpe overraskelse i ligakvalifikationen. BFH skal nu blot have uafgjort i hjemmekampen på onsdag for at sikre sig adgang til kvalifikationskampe om en ligaplads mod taberen af ligaens nedrykningsspil.

Sønderjyske-Bjerringbro FH 25-26 (12-16)

Håndbold, ligakvalifikation, kvinder

Mål for BFH: Louise Søndergaard 7, Louise Engstrøm 7, Line Gyldenløve Kristensen 6, Rikke Tornbjerg 2, Mathilde Pape 1, Christine Haahr 1

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce