Annonce
Viborg FF

Kæmpe skuffelse i Kolding - nederlag og skade til midtbaneprofil

Christian Sørensen og holdkammeraterne gik kolde i Kolding. Foto: Ole Nielsen
Viborg FF kom foran, men kunne ikke holde stand og tabte med 1-3 i Kolding.
Annonce

Kolding: Musikken bragede ud af højtalerne kort inden kampstart, men ellers var der nærmest helt dødt på Kolding Stadion, da spillerne fra Kolding IF og Viborg FF entrerede banen fredag aften. Kun repræsentanter fra de to mandskaber leverede klapsalver – blandt dem Viborg FF’s direktør Morten Jensen.

Viborg FF’s træner Jacob Neestrup havde til udekampen mod 1. divisions nummer fire ændret på to pladser i forhold til opgøret mod Skive IK for en uge siden. Nikko Boxall erstattede Lars Kramer i midterforsvaret, mens Shelove Achelus var valgt frem for Mikkel Agger.

Kolding IF måtte undvære de to offensive profiler, Rune Nautrup og Denis Fazlagic, på grund af henholdsvis karantæne og en skade.

Det var hjemmeholdet, som begyndte bedst. Christian Sørensen var passiv, mens Christian Kudsk fik kontrol over bolden og sendte den på tværs fra højre side. En glidende Jeppe Hansen fik akkurat ikke prikket bolden i mål.

Herefter begyndte udeholdet stille og roligt at sætte sig på kampen. Frederik Brandhof virkede tændt og satte sig igennem flere gange, og efter 14 minutter leverede han et sandt perlemål. Han fik bolden lige uden for feltet i venstre side, kiggede op et øjeblik og sendte den så med et følt spark over i det lange hjørne – helt oppe i krogen. 1-0 til Viborg FF.

Viborg FF virkede i kontrol, og Alassana Jatta fik chancen for at øge føringen efter 27. minutter, men fik ikke ordentligt ram på indlægget fra Mads Aaquist.

Og så begyndte flere episoder at ryste gæsterne.

Efter en lille halv time måtte Frederik Brandhof udgå med smerter i højre fod og blev erstattet af Mikkel Agger, og cirka 10 minutter senere klokkede Nikko Boxall i det og mistede bolden tæt på mål. Christian Kudsk nåede den på samme tid som Brandon Austin, og det var svært at se, om målmanden rørte bold og fod eller kun bolden – men dommerens fløjte var tavs.

Lige efter den situation fik Kolding et frispark i højre side, og Mathias Høgsholt kom højest og headede bolden i nettet via Brandon Austins hånd. 1-1.

I overtiden var Nikko Boxall tæt på, da han headede til et langt indkast fra Christian Sørensen, men bolden ramte overliggeren og slog ned på den – for VFF – forkerte side af målstregen.

Kampen i tal

Kolding IF - Viborg FF 3-1 (1-1)

Mål: 0-1 Frederik Brandhof (14.), 1-1 Mathias Høgsholt (40.), 2-1 Sebastian Sommer (71.), 3-1 Jeppe Hansen (94.)

Advarsler: Kolding 4, Viborg FF 0

Tilskuere: Ingen

Viborg FF's startopstilling: Brandon Austin - Christian Sørensen, Frans Putros (76. Lars Kramer) , Nikko Boxall, Alexander Fischer (76. Mikkel Knudsen) - Jakob Bonde, Jeppe Grønning, Frederik Brandhoff (29. Mikkel Agger) - Shelove Achelus (46. Christian Sivebæk), Alassana Jatta, Mads Aaquist (76. Sofus Berger)

Annonce

Dårlig clearing blev straffet

Christian Sivebæk afløste fra begyndelsen af anden halvleg Shelove Achelus, og den lange kantspiller var med til at sætte skub i tingene for VFF.

Udeholdet havde blandt andet flere hjørnespark, og på et af dem var Nikko Boxall tæt på at få bolden i mål. På et andet fik Boxall headet videre til Jatta, som pandede den i nettet – men angriberen var i offsideposition.

Efter en time var det så Mikkel Agger, som forsøgte sig bagerst i feltet, men han var i ubalance og ramte ikke målet.

Tre minutter senere tog Bonde sagen i egen hånd. Han rykkede på tværs fra højre side , brugte Mads Aaquist som en spilstation og sparkede så mod det lange hjørne – men lige forbi.

I den anden ende var Kolding farlig, da Simon Smidt slap fri – men han skød i sidenettet.

I det 71. minut skete så det, der ikke måtte ske for VFF. Kolding straffede en dårlig clearing, da Sebastian Sommer fra kanten af feltet hamrede bolden i mål helt oppe under overliggeren.

Viborg FF forsøgte at ændre tingene med en tredobbelt indskiftning – men lige meget hjalp det. Mikkel Agger fik muligheden, men det var kun støttebenet, som han ramte bolden med.

I stedet kom dødsstødet langt inde i overtiden, hvor Koldings Jeppe Hansen løb solo på en kontra og passerede Brandon Austin til slutresultatet 3-1.

Frederik Brandhof scorede mod Kolding og blev kort efter skadet. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce