Annonce
Viborg

Kæmpekors koncert aflyst - familiekor opstår

Maja Simonsen, der er organist i Houlkær Kirke, starter familiekor op fra slut september. Arkivfoto: Mette Løgstrup
Pandemien satte en stopper for et korsamarbejde på tværs af byer, som også Viborg Kammerkor var med i. Men dirigenten, der også er organist i Houlkær Kirke, har andre idéer.
Annonce

Viborg: For godt en måned siden kunne organist i Houlkær Kirke og dirigent for Viborg Kammerkor, Maja Simonsen, fortælle, at koret var gået med i et stort korsamarbejde.

Idéen var sammen med Herning Korforening og koret Gesta Danorum fra Holstebro at skabe en mindeværdig musikalsk oplevelse med et kæmpekor, der blandt andet skulle synge Faurés Requiem.

Men desværre har man - trods rigtig mange tilmeldinger - været nødt til i første omgang at aflyse projektet på grund af corona.

- Ingen af kirkerummene var store nok til at huse det 75 mand store kor, når der skal være to meter mellem hver sanger, fortæller Maja Simonsen.

Hun tilføjer, at man håber, koncerterne kan blive til noget næste år, men at det ikke er fastlagt endnu.

Annonce

Familiekor

Til gengæld er hun i en helt anden sammenhæng, med organist-kasketten på gået i gang med et nyt projekt; nemlig familiekor.

Koret giver børn fra tredje klasse og op mulighed for at synge sammen med forældre og bedsteforældre, for "det er så godt og sundt at synge sammen".

- Dette skulle gerne være corona-sikkert. Familiemedlemmer behøver ikke indbyrdes holde to meters afstand, og det gør det hele lidt nemmere, siger Maja Simonsen.


Familiemedlemmer behøver ikke indbyrdes holde to meters afstand, og det gør det hele lidt nemmere.

Maja Simonsen, organist


Koret vil synge danske og lette engelske popsange, og alle kan være med uanset stemme og teknisk kunnen.

En uforpligtende workshop afholdes fredag den 25. september i Houlkær Kirke, og herefter mødes koret hver anden onsdag frem til september.

Se mere og tilmeld på kirkens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

Sport For abonnenter

Viborg FF skiftede stil med succes - bolden skulle oftere direkte op til "holdets Hulk"

Annonce