Annonce
Rundt om Viborg

Købmand i Løvel indfører grænse for køb af energidrik

Købmand Ronni Olesen har indført aldersgrænse på 15 år for køb af energidrik i købmandsbutikken i Løvel. Foto: Morten Dueholm
Hos Min Købmand i Løvel skal man nu være fyldt 15 år for at købe energidrik. Det handler om moralsk forpligtelse, når alle ved, at energidrik ikke er godt for børn, fastslår købmand Ronni Olesen.
Annonce

Løvel: Skal man købe en energidrik hos Min Købmand i Løvel, skal man kunne dokumentere, at man er fyldt 15 år. Ellers kan man ikke købe energidrik.

Købmand Ronni Olesen har nemlig netop indført en aldersgrænse, så man skal være fyldt 15 år for at købe energidrik. Det gør han, fordi han føler, at han har en moralsk forpligtelse, når alle nu godt ved, at det ikke er godt for børn at indtage energidrik, siger han.

- Producenterne, der laver energidrik, skriver jo selv, at børn, gravide og ammende kvinder ikke bør indtage energidrik, og så burde advarselslamperne jo lyse. Men som det er nu, kan enhver på 10 eller 12 år jo gå ind i en købmandsbutik og købe energidrik. Og det er jo ikke i orden, når vi så ved, at det ikke er et produkt, der er godt for børn. Så jeg synes, jeg har en moralsk forpligtigelse som erhvervsdrivende til at sige, at så skal man også have en vis alder, før man må købe det produkt. Vi er så landet på 15 år, fordi det er naturlig aldersgrænse for mange andre ting, siger Ronni Olesen.

- Jeg har også et barn på 12 år, så jeg handler både som forælder og som lokal erhvervsdrivende, understreger han.

Annonce

Masser af opbakning

Han har over de seneste tre år oplevet, at energidrik-produkter er blevet stadig mere populære hos børn, og at der fortsat er en stigende efterspørgsel blandt børn. Også i Løvel. Han håber, at initiativet kan være med til at sikre, at der også politisk bliver set på, om der skal indføres en lovbestemt aldersgrænse, som man kender det fra køb af cigaretter og tobak og spiritus.

- Personligt mener jeg, at der burde komme en lov, der forbyder salg af energidrikke til børn. Indtil da må vi selv tage affære. Jeg er bare en lille dråbe, men det kan jo føre mere med sig. Det håber jeg, siger Ronni Olesen.

Også Min købmand i Daugård i Hedensted Kommune har indført aldersgrænse - dog ved 16 år. Hos Butikskæden Lidl har man siden efteråret 2018 haft en aldersgrænse, så man skal være fyldt 16 år for at købe energidrik. Fødevarestyrelsen fastslog i 2015, at børn ikke bør indtage energidrik.

Ronni Olesen har i øvrigt fået masser af ros og opbakning for den nye aldersgrænse. På Facebook-siden for Min Købmand i Løvel er der lagt masser af rosende kommentarer under opslaget om den nye aldersgrænse, og også fra handlende i butikken har der været skulderklap, fortæller Ronni Olesen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK

Annonce