Annonce
Rundt om Viborg

Købmands-forandring: Frivillige knokler for at blive klar

Forleden ankom de nye køle- og frysemøbler til Skelhøje Købmandsgaard. At få dem gennem butiksdøren og på plads var en besværlig proces. Foto: Jens P. Østergaard
Skelhøje Købmandsgaard skifter engroskæde lørdag den 7. november. Mange frivillige bidrager til den store ombygning og opgradering af butikken.
Annonce

Skelhøje: - De nye corona-regler betyder måske, at det bliver lidt mere stille, end vi havde forestillet os. Men så må vi holde noget mere festligt senere.

Det siger Kjeld Flammild, der er frivillig og leder af projektet, som i forhold til bygninger og inventar skal opgradere Skelhøje Købmandsgaard til en "Min Købmand".

Projektet har stået på i flere måneder. Både coronakrisen og den omstændighed, at butikken hele tiden har holdt åbent, har været medvirkende til, at det har taget lang tid.

Køleskabe og frysere i Skelhøje Købmandsgaard har et stykke tid været udtjente og blev forleden fjernet for at give plads til et nyere og mere miljørigtigt "møblement". Privatfoto: Skelhøje Købmandsgaard

Men længe har planen været, at butikken formelt skifter kæde og bliver en "ny butik" den 7. november, og den plan holder, forsikrer Kjeld Flammild.

Dagen inden, den 6. november, samt om formiddagen den 7. vil der dog være lukket, så det sidste kan komme på plads til en hurtig genåbning klokken 12.

Annonce

Nyt kassesystem

Hele butikken er blevet malet, og der er kommet nye reoler og flyttet en masse om for blandt andet at få plads til en række nye varegrupper. For få dage siden blev de gamle køle- og frysemøbler taget ud og midlertidigt erstattet med låne-"møbler", før de nye og mere miljøvenlige og driftssikre frysere og køleskabe i disse dage bliver sluttet til af kølefirmaet Færch fra Salling.

Det var en ret besværlig og langvarig øvelse at få de nye køle- og frysemøbler gennem butiksdøren. Men efter tre en halv times arbejde - købmandsfrivillige hjalp også til- lykkedes det.

Opgraderingen i forbindelse med kædeskiftet til Min Købmand omfatter blandt andet en stor udskiftning af inventar i Skelhøje Købmandsgaard. Foto: Jens P. Østergaard

Blandt meget andet får Skelhøje Købmandsgaard også et nyt kassesystem, hvilket lige nu betyder, at medlemmer af foreningen bag den socialøkonomiske forretning ikke kan betale med deres såkaldte købmandskort. Det er et kort, som kunderne kan betale ind på og tilsvarende hæve på, når de handler.


De nye corona-regler betyder måske, at det bliver lidt mere stille, end vi havde forestillet os.

Kjeld Flammild, projektleder i Skelhøje Købmandsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce