Annonce
Viborg

Handelsskolen på Vinkelvej blev købt for dyrt - men det kunne være blevet endnu dyrere

Handelsskolen skulle have været brugt til en ny folkeskole, lød planerne, da byrådet købte den for 80 millioner kroner i 2014. Arkivfoto: Morten Dueholm
Hvem der overtager den tidligere handelsskole - og måske nok så vigtigt den sønære grund, den ligger på - er endnu uvist. Et enigt byråd bakker op om et salg til færre penge end sidst.

Viborg: Syv år efter at Viborg Byråd købte Mercantecs bygninger på Vinkelvej, kan de nu være på vej på andre hænder.

Et enigt byråd bakkede onsdag aften op om igen at sætte hele molevitten til salg. Byrådet erkender samtidig, at man ikke får den pris, som man i sin tid gav.

- Den tidligere handelsskole blev købt for dyrt, erkendte SF-gruppeformand Kai O. Andersen på onsdagens byrådsmøde.

Annonce

Det var dog ikke med tristhed i stemmen, at han holdt sit indlæg. Som den vågne viborgenser vil have opdaget, har der været megen palaver om bygningen og grunden, der også sidste år blev sat til salg. Den proces blev stoppet af Viborg Stift, idet de gejstlige ikke kunne acceptere en alt for voldsom udnyttelse af grunden, der ligger tæt op ad Asmild Kirke.

Med de højere magters hjælp undgik modstanderne af stort byggeri således, at der eksempelvis kunne bygges i op til seks etagers højde.

Mercantec forlod Vinkelvej for et års tid siden. Det skulle have været tidligere, men grundet forsinkelser med midtbyens gymnasium lejede skolen sig ind i sine solgte bygninger. Siden da har der været testcenter på den smukt beliggende grund. Arkivfoto: Morten Dueholm

Denne gang er der lagt op til en mindre omfangsrig udnyttelse af grunden, hvilket var Kai O. Andersens hovedpointe, da han tog ordet i byrådssalen:

- Det er dejligt at se, at så langvarig en sag nærmer sig en løsning. En løsning, der tager hensyn til områdets særlige placering og betydning for Viborg by. Vi tillader os at forvente, at der kommer nogle bud, der gavner området, og som bidrager til hele byens udvikling.

Selvfølgelig syntes SF'eren, at det er ærgerligt, at byrådet købte for dyrt, men i hans optik ville det salg på de forkerte vilkår blive endnu dyrere.

- Det ville være dobbelt ærgerligt, hvis vi gav tilladelse til en for stor og for dominerende bebyggelse for blot at få pengene hjem igen, mente han.

Venstres Claus Clausen glæder sig til at se, hvad projektet munder ud i.

- Kirken kom med en indsigelse, og det må vi naturligvis respektere. Vi forventer, at der kommer et kvalitetsprojekt, som vi alle sammen kan være stolte af.

Salgsprocessen sættes nu i gang. Det indebærer blandt andet en offentlig høring. Går alt denne gang, som præsten prædiker, vil byrådet efter planen kunne sige ja til et salg til december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Sport

Får fuld værdi for pengene - endnu en hovedsponsor forlænger aftalen med Viborg HK

Annonce