Annonce
112

Kørelærer får bøde for at køre rundt med fire børn i en trailer: Får intet ud af anken

Landsretten stadfæstede byrettens dom mod en nu 41-årig far og kørelærer fra Viborg. Arkivfoto: Morten Pedersen
Vestre Landsret har netop afsluttet en sag mod en 41-årig kørelærer fra Viborg. Kørelæreren havde gjort sig skyldig i at køre fire børn rundt i Viborg - i en traktortrailer.
Annonce

Viborg: Landsretten var fuldstændig enig i byrettens afgørelse. Derfor fik en 41-årig mand fra Viborg for nylig sin straf stadfæstet ved Vestre Landsret.

Manden, som til daglig driver en køreskole i Viborg, havde omkring middag 17. april 2017 kørt en traktor fra sin bopæl og ud til Lundvej i den vestlige del af byen. Traktoren havde en trailer på, og i traileren sad fire mindreårige børn, som i sagens natur ikke var spændt fast. Turen var omkring fire kilometer lang.

På vejen kørte den 41-årige blandt andet over det befærdede kryds mellem Indre Ringvej og Jegstrupvej. Undervejs sad børnene med ryggen mod trailerens bagerste ende, og deres mødre havde i øvrigt givet lov til, at de tog med på turen, fortalte manden i retten.

Undervejs på turen skete der ikke noget farligt for hverken manden, børnene eller traktoren, som i øvrigt ikke kunne køre hurtigere end 20 kilometer i timen. Traktorføreren havde da også tænkt over, at der nok ikke var meget trafik på sådan en 2. påskedag.

Den 41-årige mand fortalte i retten, at børnene, som havde været på besøg den dag i 2017, selv havde givet udtryk for, at de gerne ville på en køretur.

Det var grunden til, at han tog både dem med i traileren, da han alligevel skulle ud på tur med sin traktor - og han gav dem skam cykelhjelme på, selvom han godt vidste, at det ikke gjorde turen mindre ulovlig.

Annonce

Intet held med anke

Det var en politiassistent, der stoppede traktoren med traileren den pågældende dag, fordi han og kollegaen syntes, at noget så forkert ud.

Byrettens dom, som blev afsagt 8. oktober sidste år, lød på en bøde på 2500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Det vil sige, at manden vil miste kørekortet, hvis han inden for tre år igen forbryder sig imod færdselsloven.

I sin dom lagde Retten i Viborg vægt på, at manden havde udsat børnene for fare, fordi de ikke ville have haft noget at gribe om eller holde fast i, hvis der skulle være sket et uheld.

Efterfølgende ankede den 41-årige kørelærer dommen til Vestre Landsret med en påstand om, at bøden skulle sættes ned til 1000 kroner, og at han skulle frifindes i den betingede frakendelse af kørekortet.

Det havde han dog intet held med, for landsretten stadfæstede som nævnt byrettens dom.

Dommen får ingen betydning for mandens virke som kørelærer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce