Annonce
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Politiet skulle køre stærkt for at følge med den 37-årige vanvidsbilist, som i dag bor i Randers. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Høj på amfetamin drønede en 37-årig mand i maj sidste år rundt på Viborg-egnen, mens han begik talrige færdselsovertrædelser. Nu er han dømt i en sag, hvor han var tiltalt for intet mindre end 35 lovovertrædelser.
Annonce

Viborgegnen: Hen over en strækning på op mod 70 kilometer begik en mandlig bilist intet mindre end 15 forskellige brud på færdselsloven - alt sammen imens han bag rattet var påvirket af stoffet amfetamin.

Den vanvittige tur foregik en aften i maj sidste år, da den 37-årige mand, som bor i Randers, til at begynde med kørte ad Vejlevej ud af Viborg. På vejen mod syd overhalede han to biler højre om, og hans fart blev på strækningen målt til at ligge på mindst 161 kilometer i timen.

Ved Ulvedalsvej nord for Thorning drejede manden fra og kørte mod Ans. På denne strækning overhalede han en anden bil med 161 kilometer i timen, selvom der på vejen var dobbelt spærrelinje - og desuden kørte han venstre om en rundkørsel på vejen.

Da han efter kort tid nåede frem til Ans, drønede han ind gennem byen med mindst 81 i timen, og derefter susede han videre ud af Frisholtvej mod Bjerringbro med en fart på knap 130.

Annonce

Forkert cpr-nummer

På vejen til Bjerringbro blev han ind gennem landsbyen Sahl registreret med en fart på mindst 101 kilometer i timen.

Sådan fortsatte den vanvittige tur forbi Bjerringbro, gennem Løvskal og Ålum, før manden blev standset på Gl. Viborgvej vest for Randers. Her blev han i øvrigt taget i besiddelse af 0,3 gram amfetamin - og det viste sig ligeledes, at han ikke havde noget kørekort.

Da den 37-årige senere samme aften blev afhørt på politigården i Viborg, oplyste han et forkert navn og cpr-nummer til politiet.

Det fremgår ikke af rettens domsudskrift, hvad der førte til, at manden blev stoppet ved Randers efter den lange vanvidstur.

Den vilde tur på Viborg-egnen fandt som nævnt sted i maj sidste år, og i de efterfølgende måneder gjorde manden sig også bemærket en hel del gange.

Annonce

Endnu en vanvidstur

Blandt andet blev han i juni sidste år snuppet under en køretur ved Højslev øst for Skive, selvom han var frakendt førerretten. Her fik politiet øje på ham i en bil, som ikke var indregistreret i Danmark, som der ikke var tegnet ansvarsforsikring for, og som i øvrigt havde en forkert nummerplade på.

På Ny Viborgvej kørte han mere end 161 kilometer i timen, og da politiet bad ham om at standse, fortsatte han bare for fulde drøn ind mod Skive.

Her kørte han både over for rødt lys, overhalede en medbilist over den optrukne spærrelinje og kørte imod køreretningen i en ensrettet gade. Turen endte, da han i Skives midtby kørte ind i en mur.

Ud over Skive-turen blev han ved den seneste retssag dømt for i juli at have været i besiddelse af syv gram amfetamin og 100 milligram testosteron i Vejrumbro - og dagen efter blev han stoppet i Ulstrup med 0,1 gram amfetamin på lommen. I oktober blev han desuden taget med et knojern på en adresse i Viborg.

Annonce

30 dages fængsel

Den 37-årige randrusianer er tidligere straffet for lignende færdselsovertrædelser, og han erkendte sig uden forbehold skyldig i hele tiltalen.

Da retten skulle afsige dom imod ham, lagde den særligt vægt på, at turen fra Viborg til Ans, Bjerringbro og Randers foregik, mens manden var påvirket af amfetamin.

Retten besluttede derfor at idømme ham 30 dages ubetinget fængsel. Oven i fængselsstraffen kom en bøde på 95.000 kroner. Ud over fængsels- og bødestraffen blev manden frakendt retten til at køre bil i 10 år frem.

Den 37-årige mand bad efter domsafsigelsen om betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Annonce