Annonce
Rundt om Viborg

Kaffe-is er populært: Gedsted-is vinder pris

Den Gamle Foderstof i Gedsted har vundet mejeriforeningens Gourmetprisen. Arkivfoto.
En meget velsmagende kaffe-is fra Den Gamle Foderstof i Gedsted har vundet mejeribranchens Gourmetprisen.

Gedsted: Tidligere på efteråret blev der uddelt priser til et væld af forskellige mælkeprodukter, da mejeribranchens Gourmetprisen blev uddelt i forbindelse med en stort anlagt prisuddeling i Herning.

Her kunne caféen og ismejeriet Den Gamle Foderstof i Gedsted glæde sig og strække armene i vejret, idet de vandt i en af de fire kategorier, nemlig "Konsummælksprodukter og iscreme" med deres kaffeis med knas.

Ikke alene satte årets udgave af Gourmetprisen rekord i antallet af deltagende produkter – også kvalitetsniveauet var rekordhøjt. Det var der enighed om blandt konkurrencens fire dommere, da de havde smagt sig igennem 62 både klassiske og innovative mælkeprodukter i absolut verdensklasse.

Konkurrencens fire dommere gav Den Gamle Foderstofs kaffe-is følgende skudsmål med på vejen:

"Imponerende mejerihåndværk, der lykkes med at være både flødecremet og sprødt, meget præcist tilsmagt med en perfekt disponeret sødme og en meget naturlig og behagelig kaffesmag. Skøn og innovativ kaffedessert," lød roserne fra dommerne.

Annonce

Udvikling og nyskabelse

Gourmetprisen arrangeres af Mejeriforeningen som en del af International Food Contest, der hvert år afvikles i Herning af den danske mejeribranche. Men i modsætning til de flere end tusind mælkeprodukter, som i hovedkonkurrencen vurderes på rent mejeritekniske kvaliteter, præmierer Gourmetprisen sine vindere ud fra en bredere gastronomisk kvalitetsforståelse om velsmag og lækkerhed.

- Med Gourmetprisen vil vi gerne demonstrere vigtigheden af, at vi som mejeribranche ikke alene fokuserer på høj fødevaresikkerhed og konsistens produktkvalitet, men at der også arbejdes målrettet med udvikling og nyskabelse og de særlige hensyn, der skal tages, hvis man som virksomhed vil appellere til de dygtigste danske kokke og kulinariske frontløbere, der i de her år så effektivt har sat Danmark på det gastronomiske verdenskort. Jeg kan ikke huske, at vi noget tidligere år har haft så mange produkter med i konkurrencen med klokkeklar appeal til restauranter og markedets mest kræsne private forbrugere. Det er vi meget tilfredse med, fortæller Gourmetprisens koordinator Pia Damgaard Beck fra Mejeriforeningen.

Det var ottende gang, Gourmetprisen blev uddelt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Se billederne: Stor fest i Tinghallen - her er alle Viborgs sportsmestre

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Sport

Løber bliver den første vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn

Sport

Verdensmester og svømmenørd snupper Viborg Elites hæderspriser

Annonce