Annonce
Viborg

Kaffebar åbner ved Sønæs i sommerhalvåret

Morten Secher har fået tilladelse til at rulle kaffebaren ind på en plads ved Sønæs. Der skal den stå indtil oktober. Arkivfoto: Morten Pedersen
Nu ligger det helt fast. Den mobile kaffebar Conrads & Coffee ruller fredag den 3. april ind på Sønæs. Herfra vil shoppen servere alverdens lækkerier til viborgenserne helt frem til oktober.

Viborg: De snævre stier, som snørkler sig gennem vandløbene i Sønæs, bades i et skarpt, varmt lys gavmildt leveret af den milde forårssol, der ikke er generet af ret mange skyer.

Det er stadig en kende køligt, men solens varme er ikke til at tage fejl af. Foråret er for alvor på vej.

Sønæs er et attraktivt udflugtsmål for mange viborgensere. Løberne slår vejen forbi på turen rundt om Søndersø, familierne holder picnic på bænkene omkring, og det unge kærestepar går en tur igennem - hånd i hånd.

Og nu varer det minsandten ikke længe, før områdets gæster kan rive en frisk kop kaffe og en varm kakao til sig.

Fredag den 3. april indtager den mobile kaffevogn, Conrads & Coffee, nemlig pladsen ved siden af de gamle B67-lokaler. Herfra kommer Morten Secher og hans to sønner, Victor og Emil, til at servere alverdens lækkerier til de hyggelystne viborgensere - i første omgang helt frem til oktober.

- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang, og det bliver spændende at se, hvordan viborgenserne tager imod os, siger Morten Secher, som naturligvis tager en masse corona-forbehold i forbindelse med åbningen af den mobile shop.

- Jeg skal først og fremmest have en snak med Sundhedsstyrelsen i Viborg omkring situationen, men som udgangspunkt bliver det sådan, at vi laver nogle afmærkede områder, og at vi kun ekspederer én ad gangen, så kunderne kan holde de her to meters afstand. Vi følger de anvisninger, vi har fået, forsikrer Morten Secher.

Annonce
Fra kaffebarens placering er der en flot udsigt ud over Søndersø. Foto: Conrads & Coffee

Synlighed

Samarbejdet mellem Morten Secher og Viborg Kommune har ifølge førstnævnte fungeret upåklageligt.

Alle tilladelser er kommet i hus, og Conrads & Coffee har sågar fået lov til være synlig ude på de viborgensiske grusstier.

På gamle ladcykler vil Morten Secher og sønnerne køre rundt og tilbyde godter til det vandrende folk.

- Vi har blandt andet anskaffet os en gammel slikcykel fra år 1920. Fra de her cykler vil vi sælge ting som vand, is og kaffe, lyder det begejstret fra den glade indehaver.

Conrads & Coffee stræber efter at have åbent "fra solopgang til solnedgang", og når sommeren begynder at melde sin ankomst, regner Morten Secher med at lange kaffe over disken fra klokken 9.00 til 21.30 - hver dag.

Derudover ønsker shoppen at være synlig i hele Viborg. Der er allerede nu konkrete planer om at afholde kaffearrangementer for nogle af byens butikker, når de atter får lov til at slå dørene op, og så ruller vognen også ud til konfirmationer og bryllupper.

Corona-krisen har - indtil videre - blot kastet to aflysninger af sig.

- De fleste har tilkendegivet, at de gerne vil bibeholde bookingerne, så vi kan komme på et senere tidspunkt, siger Morten Secher med henvisning til de mange konfirmationer og øvrige arrangementer, som er blevet udskudt.

- Men lige nu glæder vi os bare til at komme i gang på fredag, slutter han.

Denne gamle slikcykel fra 1920'erne vil blive synlig i det viborgensiske byliv. Foto: Conrads & Coffee
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce