Annonce
Viborg

Kage, genbrug og FN: Markedsdag på VIA Campus Viborg

Fredag skulle de studerende præsentere deres projekter. Derfor havde VIA inviteret offentligheden ind til Markedsdag. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Unge studerende på VIA University College i Viborg har arbejdet på tværs for at skabe projekter indenfor FN's verdensmål. Fredag viste de resultaterne frem.

Viborg: Når man siger sygepleje- og pædagogstuderende, så tænker de færreste nok på FN og verdensmål. Fredag var disse dog i fokus på VIA University College i Viborg, da to ugers tværfagligt samarbejde skulle vises frem for offentligheden til en markedsdag.

De sygepleje- og pædagogstuderende, samt et internationalt hold socialentreprenør-studerende, har i løbet af uge 6 og uge 8 arbejdet på tværs af deres uddannelser med verdensmålene, som groft sagt omhandler økonomi, socialt ansvar og bæredygtighed.

- Det har været super interessant at arbejde på tværs af fagene. Det giver os noget andet at tage med, til når vi er færdiguddannede, siger sygeplejestuderende Maria Halkjær.

- Normalt snakker vi om, at vi skal samarbejde med læger og fysioterapeuter, men det behøver jo ikke være så firkantet, supplerer Mette Nielsen, som også studerer til sygeplejerske.

Annonce
Maria Halkjær (t.v.) og Mette Nielsen var meget begejstrede for forløbet, hvor de to sygeplejestuderende var blevet sat sammen med en pædagogstuderende. Foto: Mads Plagborg Magnussen

Forskellige resultater

Da FN's verdensmål spænder ud over en forholdsvis bred vifte af mål, var det også mange forskellige resultater, som denne fredag blev vist frem. Der var både foreslag til en bæredygtig fødselsdag, social gardening, affaldssortering samt en instagram-konto, som skulle sætte fokus på, at mænd også sagtens kan uddanne sig til "kvindefagsjob" og omvendt.

Allerede nu er det blevet besluttet, at fra sommer vil VIA i Viborg begynde at affaldssortere ud fra det sorteringsprincip, som en gruppe studerende har lavet. Det er noget, som Pia Nathalie Skjødt Christensen, underviser på VIA, er meget tilfreds med.

- Det er virkelig fedt, at projektet ikke bare dør. Vi ser gerne, at projekterne kører videre, skaber social værdi, overtages af nye elever og kan få koblet mere på, siger Pia Christensen.

De studerende har også haft besøg af hollandske og belgiske studerende. Det har, ifølge Pia Christensen, fået øjnene op hos de danske studerende, som nu kan se, at det er i hele verden, at der arbejdes med de her mål.

Fremadrettet ønsker VIA, at verdensmålene skal implementeres mere i uddannelsernes forløb.

Pigerne her havde store ambitioner for deres sociale have, hvor der skulle være plads til alle. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Affaldssortering, som allerede skal implementeres til sommer på VIA. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Affaldssortering, som allerede skal implementeres til sommer på VIA. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Markedsdag på VIA University College. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Markedsdag på VIA University College. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce