Annonce
Bjerringbro

Kajakroer måtte en tur i åen

Finalen i kajaksejlads er lige sat i gang. Foto: Morten Pedersen
En tur ned ad åen og så tilbage igen, imod strømmen og en kraftig blæst, var en hård omgang for deltagerne i ved Grundfos Olympics.
Annonce

Bjerringbro: Der var masser af aktiviteter omkring Gudenåen ved Bjerringbro lørdag. Foruden det store Gudenåløb, der talte 700 deltagere, havde Grundfos Olympics også lagt afviklingen af kajaksejlads på samme tid og sted, og her blev der sejlet det ene heat efter det andet hele formiddagen.

Der var 22 deltagere i alt, og ved middagstid var der kun fire heats tilbage, der også udgjorde finalerne i det noget barske race.

Kajakroerne skulle nemlig sejle 2,5 kilometer ned ad åen, til Kjællinghølbroen, for så at vende om og sejle tilbage. Det er imod strømmen og kan på selv en god dag være ganske hård tur, men lørdag blæste det ganske kraftigt, og en hel del af deltagerne havde meget ømme muskler efter strabadserne.

Det fortalte Rose Kampmann, der selv var med til at ro kajak for fire år siden, men som denne gang stod som tovholder for afviklingen af konkurrencen.

En af deltagerne var Nikolaj Thøgersen, der til hverdag arbejder på Grundfos og bor i Bjerringbro.

Han havde kun én gang før roet i en kajak, og var derfor ganske tilfreds med sin indsats og placering som nummer tre i sit heat.

- Jeg måtte dog en tur i vandet, da jeg ville vende min kajak op mod strømmen, lige inden starten gik, fortæller han, der hurtig fik en tør t-shirt på, men ellers måtte tage turen ned og op ad åen i våde shorts.

Og til trods for den stive modvind fandt han faktisk, at turen ud mod broen var den hårdeste.

- Jeg tror det skyldes, at jeg var lidt mere afslappet på hjemturen, siger han med et smil.

Nikolaj Thøgersen deltog i sejladsen, men måtte en tur i baljen.
Annonce
Annonce
Navne

En ægte dansk guldhelt fylder 40 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce