Annonce
Viborg

Kalder alle luftfartsentusiaster: Danmarks første civile helikopterpilot fejrer jubilæum

Viborg Flyveplads lægger lørdag 21. september græs og plads til fejringen af Knud Rohdes 50 års-jubilæum som civil helikopterpilot. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Viborg/Gedsted: I 1969 købte Knud Rohde fra Gedsted sin egen private helikopter. Det er nu akkurat 50 år siden, og det fejrer den lokale luftfartsentusiast med et stort åbent hus-arrangement, hvor alle er velkommen.

Helikopteren kostede ham dengang 522.000 kroner, men jubilæumsarrangementet lørdag 21. september vil være helt og aldeles gratis for enhver. Fejringen kommer til at foregå på Viborg Flyveplads allerede fra klokken 10, og der vil være aktiviteter for hele familien i løbet af hele dagen.

Fra først på formiddagen vil de konservatives formand Søren Pape Poulsen komme forbi og holde tale, og i løbet af lørdagen vil der være mulighed for at kigge på svæveflyvere, og hvis vejret bliver til det, skal flyene også i luften. I tilfælde af gunstige vejrforhold vil det ligeledes blive muligt at springe ud med faldskærm.

Senere på dagen vil der være en landingskonkurrence for piloter i motorfly - og der vil være præmier til de smukkeste landinger.

Knud Rohde vil også selv i løbet af dagen holde en tale, hvor han blandt andet vil fortælle om planerne for et nyt museum i Viborg for fly og helikoptere, og han vil også fortælle om en helt ny forening for ligesindede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

For fem år siden ville Apple-jublen ingen ende tage: Der blev sået, men er der også blevet høstet?

Viborg For abonnenter

Borgmesteren mærker interessen for Apple - og fra potentielle nye investorer: - Vi kan først se det endelige resultat om fem eller 10 år

Annonce