Annonce
Viborg

Kalejdoskopisk kirkekoncert i Vestervang Kirke

Pernille Rosendahl gav koncert i Viborg. Arkivfoto: Scanpix.
Magisk, mørk og munter koncert med Pernille Rosendahl.

Viborg: Onsdag aften kunne man igen opleve Pernille Rosendahl i Viborg. Det var en meget anderledes koncert, og jeg tror, publikum var lidt forundret over mørket og det anderledes sceneshow, hvor lysende collager lyste kirkerummet op.

Det er underligt at møde op til en koncert med en særlig forventning til en koncert oplevelse, og så mødes man med noget helt andet. Men det hele sluttede som en magisk og meget smuk oplevelse.

Rosendahl er absolut en af de mest markante kvindelige sangstemmer lige nu. Mange husker måske en fantastisk oplevelse ved sommerens Snapsting med Rosendahl og Lis Sørensen i fuld sol. Denne aftens koncert var en helt ny oplevelse, hvor koncerten startede ud med en metallisk og elektronisk version af "en rose så jeg skyde", og så var stilen lagt.

Fortiden er en evig brønd, som man kan hente materiale op fra, som Rosendahl udtaler det. Det er fra de svære stunder i livet, hun har skrevet sin musik og tekster, og vi kom med på hele rejsen fra en skrøbelig barndom, over skilsmissen og lykken ved livet.

Rosendahl falder godt ind i kirkerummet, hun besidder det eftertænksomme og det skrøbelige. Rosendahl er et lille fint og skrøbeligt væsen, som dog samtidig indeholder rockmusikers vildskab og hæshed, og den fik vi at føle på en god måde. Stærkest denne aften var Kim Larsens "Langebro" som nærmest blev skreget ud midt i kirkerummer og senere en munter version af "Jeg ved en lærkerede". Rosendahl blev i al nænsomhed bakket op af musikerne Søren Vestergaard og Mikkel Damgaard.

Rosendahl formår at fange og fastholde sit publikum, mens hun samtidig giver sig hen, lytter og sanser musikken. Vi fik vist alle en stor oplevelse af en taknemlig sangerinde. Hun takkede menighedsrådet for hjerterum og stod efter sidste nummer ved kirkedøren og gav et personligt håndtryk til ca. 300 koncert gæster - en flot og varm gestus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce