Annonce
Rundt om Viborg

Kalkgruberne åbner for gæsterne

Mønsted Kalkgruber - billedet - åbner fredag, og kalkgruberne i Daugbjerg slår dørene op for sæsonens første gæster lørdag. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce

Mønsted/Daugbjerg: Kalkgruberne i Mønsted slår fredag formiddag dørene op for sæsonens første gæster. Kalkgruberne er defineret som et museum, og dermed er kalkgruberne en del af den udvidede genåbning i fase 2,5, som blev forhandlet på plads onsdag før kristi himmelfartsdag.

Allerede da meldte man fra kalkgrubernes side ud, at man ville fremrykke åbningen, og at man satsede på at blive klar til at åbne inden pinse - senest fredag. Blot skulle en række praktiske ting på plads i forhold til blandt andet afstand i kalkgruberne. Og fredag klokken 10.00 slår man så dørene op.

- Vi er helt vildt glade for at kunne komme i gang igen, og vi ser frem til det med både lidt spænding og nervøsitet på den gode måde. Det er svært at sige, hvordan tilstrømningen bliver de første dage. Vi har fået nogle tilkendegivelser fra folk, der vil komme til sæsonåbningen, men nu må vi se. Det kan jo også være, at folk venter lidt, siger Rikke Friis, der er direktør for Mønsted Kalkgruber.

Også hos Daugbjerg Kalkgruber er åbningen blevet fremrykket. Her slår man dørene op lørdag den 30. maj klokken 10.00, fremgår det af kalkgrubernes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce