Annonce
Rundt om Viborg

Kalkgruberne skruer helt ned for nødblusset

Det er endnu uvist, hvornår Mønsted Kalkgruber kan slå dørene op til sæsonen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Mønsted Kalkgruber har sendt medarbejderne hjem - foreløbigt til den 9. juni, så nu er man helt nede på minimumsnormeringen med kun direktør Rikke Friis tilbage på pinden.

Mønsted: Efter at have kørt på nødblus i de forløbne 14 dage, så er man nu helt nede på minimumsnormeringen i Mønsted Kalkgruber.

I en opdatering på kalkgrubernes Facebook-side skrev direktør Rikke Friis mandag, at de resterende medarbejdere nu er sendt hjem "på lønkompensation for at sikre virksomhedens overlevelse", som hun udtrykker det.

Hjemsendelsen er foreløbig til 9. juni eller indtil kalkgruberne får grønt lys til at åbne dørene til sæsonen. Sæsonåbningen var ellers planlagt til den 4. april, men blev udsat - alt sammen på grund af coronavirus og restriktionerne i forhold til at samles i større grupper. På det tidspunkt håbede man så at kunne slå dørene op efter påske - altså den 14. april. Men selvom statsminister Mette Frederiksen (S) mandag varslede, at samfundet i små ryk kan begynde at åbne sig lidt igen efter påske - hvis ellers tal, kurver og danskerne opfører sig gunstigt - så anser formanden for kalkgrubernes bestyrelse, Claus Clausen fra Vroue, det som usandsynligt, at kalkgruberne er blandt de steder, der får lov til at åbne først, når der ellers kommer en gradvis åbning.

- Det bliver sandsynligvis ikke efter påske, at vi får lov til at åbne. Vi følger selvfølgelig anvisningerne, og får vi lov til at åbne tidligere end den 9. juni, så kalder vi folk ind igen. Men det er altså vurderet, at der lige nu ikke er mere at lave i kalkgruberne, så længe vi ikke kan åbne, og derfor er vi nede på den absolutte minimumsnormering, siger Claus Clausen.

Annonce
Rikke Friis kom til som den ny leder af Mønsted Kalkgruber op til sæsonstarten sidste år. Lige nu er hun den eneste på "kontoret" i kalkgruberne. Arkivfoto: Morten Dueholm

Alle brikker slået hjem

Han beskriver situationen for kalkgruberne som at få slået alle brikkerne hjem i Ludo på samme tid.

- Det her er lige som at få alle fire brikker slået hjem i Ludo. Der er lagt op til sæsonen, og den er forberedt længe, og så slår coronaen alle brikker hjem, og man sidder pludseligt med en helt ny spilleplade. Rent økonomisk er det svært at forestille sig, at denne sæson ikke kommer til at kunne mærkes, og det er spørgsmålet, om vi når til at skulle tage af egenkapitalen for at få det til at hænge sammen. På den anden side er det ikke til at vide, om sæsonen vil rette sig lidt, fordi danskerne bliver hjemme i sommerferien. Det er en tanke, men vi aner det jo ikke, siger bestyrelsesformanden.

Tilbage på posten i kalkgruberne er altså nu kun direktør Rikke Friis. I sin opdatering på kalkgrubernes Facebook-side skriver hun, at besvarelser af henvendelser derfor kan tage længere tid end vanligt.

"Det er en rigtig hård situation for os alle som mennesker og medarbejdere, men også økonomisk for Mønsted Kalkgruber som virksomhed. Vi går en hård sæson i møde, og vi håber, at I vil huske på os, når I skal ud og opleve lidt igen", skriver Rikke Friis blandt andet.

Hun påpeger også, at man i mellemtiden stadig er velkommen til at gå en tur i det smukke Natura 2000-område ved kalkgruberne - med tanke for at holde afstanden til andre besøgende naturligvis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce