Annonce
Rundt om Viborg

Kalkgruberne slår dørene op før pinse

Mønsted Kalkgruber åbner senest den 29. maj. Det står klart efter den seneste udvidelse af genåbningen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mønsted Kalkgruber fremskynder åbningen og satser på, at dørene slås op for attraktionens første gæster senest fredag før pinse.
Annonce

Mønsted: Kalkgruberne i Mønsted satser på, at dørene slås op for sæsonens første gæster senest fredag før pinse - den 29. maj.

Det oplyser formanden for kalkgrubernes bestyrelse, Claus Clausen fra Vroue. Kalkgruberne er formelt et museum og stod oprindeligt til at åbne i fase tre af genåbningen - det vil sige den 8. juni. Men sent onsdag blev folketingets partier altså enige om at udvide genåbningens fase to, og dermed kan museerne åbne - straks som det hed.

Der er dog praktiske forhold, der skal på plads først, fortæller Claus Clausen.

- Personalet skal lige kaldes på arbejde igen, og det er er praktiske ting, der skal på plads i kalkgruberne i forhold til afstand og de øvrige rammer og vilkår, der er for at tage mod gæsterne. Men vi går efter at åbne senest fredag den 29. maj, så vi får pinsen med, og er vi klar tidligere, så åbner vi også inden da, siger Claus Clausen.

Han håbede, som andre der har med turistvirksomheder at gøre, også, at den udvidede genåbning ville betyde, at grænserne blev åbnet, så især de tyske turister kunne komme ind i Danmark igen.

- Vi har normalt mange tyske turister blandt de besøgende, og dem mangler vi selvfølgelig, når grænsen ikke er åbnet endnu. Så vi håber, at det sker hurtigst muligt og helst i næste faste. Jeg tror dog også, at alt det her betyder, at danskerne er mere tilbøjelige til at blive hjemme i sommerferien, og at det så vil betyde, at vi får flere danske gæster, end vi normalt gør, siger Claus Clausen.

På hjemmesiden for Daugbjerg Kalkgruber fremgår det, at man holder fast i at genåbne i forbindelse med fase tre. Således at de første gæster kan komme på besøg fra tirsdag den 9. juni fra klokken 10.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce