Annonce
Rundt om Viborg

Kandidatur: Landsbyaktivist vil i byrådet for Venstre

Lone Kastberg, Møldrup, er foruden at være landsbyaktivist nu også både folketings- og byrådskandidat for Venstre. Arkivfoto: Preben Madsen
Lone Kastberg, der er især er kendt for sit engagement i landdistriktsforhold, er nu opstillet til kommunalvalget for Venstre i Møldrup. Det samme er Michael Nøhr.

Møldrupegnen: - Vibland (Viborg Landsbysammenslutning - red.) er jo mit hjerteblod. Men jeg mener også, at jeg har meget andet at byde på.

Det siger 54-årige Lone Kastberg, der forleden blev opstillet af Venstre i Møldrup som kandidat for Venstre til kommunalvalget næste år i november.

Hun peger blandt andet på, at emner som miljø og genanvendelse ligger hende stærkt på sinde. Og at det også er vigtigt for hende, at kommunen er med til at understøtte erhvervsliv og iværksætteri i de mindre lokalsamfund.

Annonce

- Det er meget vigtigt, at vi har arbejdspladser og hen ad vejen også får nye, for vi er jo typisk meget sårbare, hvis en større virksomhed lukker eller flytter, siger Lone Kastberg.


Man kan jo sige, at det er min fritidsinteresse at gå til frivilligt arbejde

Lone Kastberg, Venstre-kandidat til kommunalvalget


Hun er også optaget af unges vilkår - at de får en uddannelse og fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Det arbejder jeg med til daglig, og det er vigtigt for mig, siger Lone Kastberg, der arbejder som underviser og koordinator ved erhvervsskolen Skive College.

Frivilligt arbejde som interesse

I fritiden er hun blandt andet formand for Vibland, lige som hun også sidder i det landsdækkende Landdistrikternes Fællesråd, og disse poster har hun ikke umiddelbart tænkt sig at forlade, selv om hun skulle blive valgt til Viborg Byråd.

- Man kan jo sige, at det er min fritidsinteresse at gå til frivilligt arbejde, og en hobby dropper man ikke bare lige. Det kan da godt være, at der kan opstå et habilitetsproblem ind i mellem, men det må jeg jo tage, som det kommer.

Lone Kastberg får plads nummer otte på den fælles V-liste. For nogle måneder siden blev hun også opstillet som folketingskandidat for valgkredsen Viborg Vest. Her er hun dog såkaldt "skyggekandidat", idet de to Viborg-kredse i fællesskab bakker op om øst-kredsens Kristian Pihl Lorentzen, Ans, som i mange år har været medlem af Folketinget.

Annonce

Nøhr genopstiller

Venstrevælgerforeningen i Møldrup er af partiets kommuneforening blevet tildelt to pladser på V-listen. Den anden er nummer 17, og den går til Michael Nøhr, Klejtrup, som er nuværende medlem af Viborg Byråd og altså genopstiller.

Michael Nøhr, Klejtrup, genopstiller for Venstre ved det kommende kommunalvalg i Viborg Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Møldrup-områdets Venstre er i det aktuelle byråd også repræsenteret af Anders Korsbæk Jensen, men han har meddelt, at han ikke genopstiller.

Dan Jørgensen, formand for Venstre i Møldrup, håber og tror på, at Møldrupegnen også i næste valgperiode vil have to medlemmer af byrådet. Med Lone Kastberg og Michael Nøhr mener han i hvert fald, at der er to stærke kandidater at stemme på.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Rundt om Viborg

Poul blev kåret som "årets helt" af borgerforeningen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Viborg

SF peger gerne på en borgerlig borgmester: - Men det afgørende bliver, at vi får en plads i det rum, hvor beslutningerne træffes

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Kultur

Gaveboden er åben: Foreninger kan nu få tilskud fra genstartspuljen

Annonce