Annonce
Bjerringbro

Kanoer, dykkere og masser af corona-afstand ved affaldsindsamling

Igen i år er der affaldsindsamling i Bjerringbro, og igen i år kan man låne en kano og samle affald i Gudenåen. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Affaldsindsamlingen i Bjerringbro på lørdag foregår både oven og under vandet.

Bjerringbro: Der er gode muligheder for at få ryddet ordentligt op i og omkring Bjerringbro, når bypedellerne og Bjerringbro Byforum i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening inviterer til fælles affaldsdag i Bjerringbro lørdag 17. april.

Interesserede kan møde op ved Bjerringbro Station, hvor bypedellerne står klar til at fordele deltagere på forskellige ruter, og der er naturligvis blevet taget højde for de nuværende corona-restriktioner.

- Man kan møde op fra klokken 10, og når man kommer bliver man mødt med borde, der er opstillet i det fri. Første bord bruges til at servere rundstykker samt udskænke kaffe og te, hvor efter man ledes imod et andet bord, formentlig opstillet på perronen, hvor vi udleverer veste og tænger, fortæller bypedel Lars Haahr.

Annonce

Målet for årets indsamling er, på baggrund af corona, at få fundet så meget fastfood-emballage og mundbind som muligt og puttet i sække.

- Og når nu der netop er fokus på emballage, så kan jeg da fortælle, at vi har indkøbt bæredygtigt og nedbrydeligt engangsservice til arrangementet, som er produceret af sukkerrørsfibre, fortæller Lars Haahr.

Til lands og til vands

Alle får to sække, de kan fylde og aflevere på stationen, og som noget nyt kan man i år også stille affaldssækkene på ruten, hvis de bliver for tunge.

- Så vil bypedel Erik Albrechtsen hente dem på vores el-ladcykel og bringe dem til genbrugspladsen. Man skal blot ringe til mig og fortælle, hvor de står, siger Lars Haahr.

Ligesom sidste år har Jeppe Bo Nielsen lovet at stille kanoer til rådighed for opsamling i og omkring åen, man skal blot kontakte Annette Sloth Larsen på facebook, hvis man ønsker at få stillet en kano til rådighed.


Og når nu der netop er fokus på emballage, så kan jeg da fortælle, at vi har indkøbt bæredygtigt og nedbrydeligt engangsservice til arrangementet, som er produceret af sukkerrørsfibre

Lars Haahr, bypedel


I det hele taget bliver der lørdag formiddag masser af liv ved åen, eftersom Bjerringbro Dykkerklub også har meldt sig på banen:

- Dykkerne rydder op på bunden af Gudenåen og ved teltpladsen frem til middagstid, så der er også en mulighed for at kigge forbi og se, hvad de finder. Derudover kan  man også benytte lejligheden til at få en snak med den lokale dykkerklub, siger Lars Haahr.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Strygekvartet i Bjerringbro Kirke

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Debat For abonnenter

Jantelovens bogstav er da godt nok!

Debat

Kære Viborg: Det flyder med affald i jeres gader!

Annonce