Annonce
Rundt om Viborg

Kanonsæson for lokal turistattraktion: Flere gæster end nogensinde

Mønsted Kalkgruber, der inden for de senere år er blevet opgraderet og moderniseret på forskellig vis, har haft en kanonsæson med besøgsrekord. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mønsted Kalkgruber har rundet de 67.000 besøgende i år, Det er flere end nogensinde, og direktøren regner med at nå op på 70.000 ved sæsonens afslutning 31. oktober.

Mønsted: Forleden blev der holdt en lille kagefest for de ansatte i Mønsted Kalkgruber. Anledningen var, at gruberne havde rundet gæst nummer 67.000 i år. Det er flere end nogensinde tidligere.

- Den tidligere rekord var 65.000 i 2017. Men vi har haft så travlt her i efterårsferien, at vi ikke havde tid til at fejre, at vi nåede 66.000, fortæller direktør Rikke Friis.

Her i efterårsferien har der nemlig været hundredevis af besøgende hvert dag. De fleste dage omkring 500, og en enkelt dag løste hele 673 billet.

Selv om der altså allerede er sat besøgsrekord, bliver det endelige antal 2019-gæster sikkert nogle tusinde højere, for Mønsted Kalkgruber holder som altid åbent indtil udgangen af oktober.

- Jeg regner da med, at vi når op på 70.000, siger Rikke Friis.

Hun mener, at der er flere forklaringer på, at i år er blevet et særligt travlt år for den store turistattraktion ved Mønsted. Vejret har været lige tilpas - gennemsnitligt, skiftende dansk sommervejr. "Rigtigt grubevejr", som turistmedarbejder Søren Frandsen udtrykte det, da folkebladet var på besøg midt på sommeren.

Annonce
I sin første sæson som direktør for Mønsted Kalkgruber kan Rikke Friis glæde sig over, at der har været flere besøgende end nogensinde. Foto: Morten Dueholm

Digital markedsføring

Men lige så væsentligt er det, vurderer Rikke Friis, at Mønsted Kalkgruber i forhold til tidligere har markedsført sig stærkere digitalt. Både via en ny hjemmeside og gennem en række opslag på de sociale medier. Tallene viser da også en stor stigning i antallet af klik på kalkgruberne opslag - faktisk tæt på dobbelt så mange som sidste år, oplyser direktøren.

Hun peger også på betydningen af, at Mønsted Kalkgruber i sommer fik en international pris, European Garden Award, for "bedste udvikling af et betydningsfuldt kulturlandskab i Europa".

Prisen knytter sig til det store tilgængelighedsprojekt, som Mønsted Kalkgruber gennemførte i årene 2014-2017. Det betyder, at både kalkgruberne og ankomstområdet med mere er blevet langt mere handicapvenligt.

Dette projekt blev gennemført, mens Per Bugge Vegger var daglig leder. Rikke Friis trådte til som ny direktør omkring det seneste årsskifte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce