Annonce
Bjerringbro

Kapel får nyt liv: Skal bruges til børn, brude og mødre

Det er længe siden, at kapellet ved Vindum Kirke har været brugt som kapel. Nu er det blevet renoveret, og inden længe skal det bruges til børn, brude, møder og meget mere. Pressefoto.
Gennem flere år har det gamle kapel i Vindum stået ubrugt hen. Nu er det sat i stand, og inden længe bliver det indtaget af sognebørnene.

Vindum: Kan et trist, mørkt, gammelt og lidt fugtigt kapel blive til et indbydende rum hvor børn kan lege og have det sjovt?

Hvis man spørger menighedsrådet i Vindum-Brandstrup, er svaret klart ja.

For flere år siden måtte kapellet i Vindum lukke, fordi der blev installeret køleranlæg i kapellet i Brandstrup. Nu bruger hele sognet kapellet med køleranlæg, og derfor har den lille bygning ved Vindum Kirke stået ubrugt hen i et godt stykke tid.

Men nu er kapellet ved at være klar til at indtage en helt ny rolle i sognets liv.

- Vi har gode erfaringer med børnekirke under prædiken ved en del gudstjenester. Her får mindre børn søndagens tekst udlagt i børnehøjde. Det tilbud kan vi give i sognehuset i Brandstrup, og vi har ønsket at give tilbuddet i Vindum også, siger sognepræst Lars Morthorst Christiansen.

Annonce
Kirkeannekset har over den seneste tid fået en ny dør, isolering, nyt gulv og indbydende farver og møbler.

Indbydende farver

Over den seneste tid har menighedsrådet derfor sat det gamle kapel i stand blandt andet med en ny dør, isolering, nyt gulv og indbydende farver og møbler. Samtidig har huset fået nyt navn, nemlig Kirkeannekset.

Det nye rum vil blive taget i brug i forbindelse med gudstjenesten søndag den 23. juni klokken 10.30.

- Det bliver børnene, som først indtager Kirkeannekset til børnekirke, og senere lokker vi de voksne derned ved at servere kirkekaffen i vores nye flotte rum, som vi gerne vil vise frem, siger sognepræsten.

Menighedsrådet håber, at Kirkeannekset også kan blive brugt som dåbsrum, bruderum, til små møder og andre behov og idéer, som opstår med tiden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce