Annonce
Navne

Karriere på rekordtid: Nu vil Lone læse godnathistorier uden stress

Efter sit intense uddannelsesforløb er 30-årige Lone Lødsen fra BE Installationer glad for igen at have god tid til at læse godnathistorier for sine børn. Foto: presse
I over to år har Lone Lødsen haft mere at se til end de fleste, for ved siden af sit job som elektriker har hun formået at gennemføre den krævende installatøruddannelse, og nu glæder hun sig til igen at kunne læse godnathistorier for sine børn uden dårlig samvittighed.

Viborg: At det har været to hektiske år for 30-årige Lone Lødsen, afslører hendes rolige ydre ikke. Hendes blik hviler roligt, imens hun afdæmpet fortæller om det seneste kapitel i sit liv. Et kapitel der ellers ville kunne få mange til at give op, fordi det har været dyrt i tid og afsavn.

Lone Lødsen er uddannet elektriker og ansat ved BE Installationer. Med ønsket om at blive installatør tog hun i 2019 fat på uddannelsen, der er sat til at vare seks år, når man tager den sideløbende med et job.

Men Lone Lødsens mål var at blive installatør, før hun fyldte 30 år - hvilket gav hende to år og to måneder at løbe på. Det nåede hun, og var det ikke for corona, havde hun gerne holdt fest og fejret begge dele, der faldt sammen med få dages mellemrum i marts.

Annonce

Godnathistorier uden stress

I stedet for det fejrede hun sin nye titel med en noget utraditionel gave til sig selv; tid til passionen for vinterbadning.

På hjemvejen efter sit eksamensforsvar af sin næsten 40 sider lange rapport om to transformertyper i et hotelbyggeri hoppede Lone Lødsen i Fussingø Søs seks graders kolde vand.

- Måske afslører netop den holdning og handling, hvorfor Lone har klaret alt så overlegent – ud over et forfængeligt ønske om at være rollemodel for andre kvinder og på sigt sine børn, lyder gisningen fra Brian Bryrup, der er direktør i BE Installationer og fortsætter de rosende ord:

- Mandag til torsdag fra klokken syv til 16.30 har hun upåklageligt passet sit elektrikerjob hos os, og fredag fra klokken otte til 15 har hun været på skolebænken. Læg hertil transporttiden og op til tre timers lektier hver eneste dag i ugen - også i weekender og ferier. Alt balanceret med de familiære krav, som kæreste og to små børn altid forpligter til.

Hovedpersonen selv har også glædet sig til at komme ud på den anden side.

- Jeg har virkelig set frem til at kunne læse godnathistorie for mine børn uden at stresse over, om det mon ville lykkes dem at falde i søvn før klokken 19, så jeg kunne nå at få lavet lektier i ordentlig tid. De er fire og fem år nu, og fordi de var så små, da jeg startede med at læse, er sandsynligheden større for, at de fortrænger, hvor åndsfraværende jeg faktisk har været af og til, siger Lone Lødsen.


Mandag til torsdag fra klokken syv til 16.30 har hun upåklageligt passet sit elektrikerjob hos os, og fredag fra klokken otte til 15 har hun været på skolebænken. Læg hertil transporttiden og op til tre timers lektier hver eneste dag i ugen - også i weekender og ferier. Alt balanceret med de familiære krav, som kæreste og to små børn altid forpligter til.

Brian Bryrup, direktør i BE Installationer


Med uddannelsen som installatør føler Lone Lødsen, at hun har fremtidssikret sin karriere inden for el-branchen, som hun lidt tilfældigt havnede i efter et forløb på Den jydske Håndværkerskole.

Drømmen var oprindelig en karriere i Politiet, hvis ikke kravet til en vis højde dengang var stopklods. I dag ser hun sig ikke tilbage. Lone Lødsen er trods sine kun 1,57 meter en kvinde med format, hvilket afrundes fint af direktør Brian Bryrup:

- Det er ikke omkostningsfrit at være arbejdsgiver for en medarbejder i et uddannelsesforløb som Lones. Dels kræver det fleksibilitet i forhold til erstatning for de timer, hvor den pågældende er fraværende. Dels tid til at støtte i forløbet og ikke mindst tillid til et godt udfald som belønning for besværet. Vi tvivlede aldrig på Lones evner og viljestyrke. Med sin grundighed og ihærdighed som elektriker gjorde hun i forvejen faget stor ære, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce