Annonce
Rundt om Viborg

Karup ønsker sig omfartsvej

Hovedgaden i Frederiks er ofte stærkt trafikeret, og nogle borgere vil gerne have lavet en stitunnel for at kunne gøre skolevejen mere sikker for de børn, der skal krydse hovedgaden. Arkivfoto: Preben Madsen

Karup-Frederiks-området har indgive en række forslag til en ny trafikplan for Viborg Kommune. Omfartsvej i Karup og stiunderføring i Frederiks er blandt ønskerne.

Karupegnen: Ønsker koster jo ikke noget i sig selv. Heller ikke for kommunen, der i forbindelse med udarbejdelsen af en ny trafikplan har udbedt sig ønsker og forslag.

Dem er der kommet mange af. Også fra den gamle Karup Kommune, hvor forslagene omfatter både forhold for bilister og såkaldt svage trafikanter. Samt ikke mindst de borgere, der bor og lever i og med bytrafik.

Det sidste kan man sige om den stærkt trafikerede hovedvej 12, der gennemskærer Karup by. I mange år har det været et lokalt ønske at få en omfartsvej vest om byen. Og det er det stadig, fremgår det af forslagene til en trafikplan for Viborg Kommune.

Det er dog næppe Viborg Kommune, der i så fald skal stå for en sådan omfartsvej, idet der er tale om en statsvej, som hører under Vejdirektoratet.

Omfartsvejen kommer formentlig i bedste fald først om mange år, da den ikke er nævnt i aktuelle, politiske trafikaftaler for overordnede veje.

Fra Karup er der også blandt andet forslag om at lave om på T-krydset Aarestrupvej/Gl. Banevej, så det igen bliver muligt at svinge til højre ad Gl. Banevej, når man kommer kørende østfra på Aarestrupvej. Denne svingmulighed er blevet fjernet for at hindre bilister, der blot skal passere Karup for at køre videre mod Herning, i at tage "smutvejen" ind gennem Karups centrum. Men ikke alle lokale synes altså om denne tvungne omkørsel.

Højresvingsmuligheden ved Gl. Banevej i Karup er fjernet for trafikanter fra østfra på Aarestrupvej, og det bekommer ikke alle lokale vel. Arkivfoto: Preben Madsen

Stitunnel i Frederiks

I Frederiks drejer interessen sig om blandt andet om hovedgaden - Nørregade/Søndergade. Ønskerne går eksempelvis på at udvide den meget lille rundkørsel i Nørregade. En rundkørsel, der er så lille, at mange bilister - især ligeud-kørende på hovedgaden - stort set fortsætter i gennem uden at tage farten af, så rundkørslen reelt fungerer som et firebenet vejkryds, hvor trafikanter fra sidevejene er nødt til at holde ubetinget tilbage.

Et andet Frederiks-ønske er en stitunnel under hovedgaden - eksempelvis i området ved brugsen. Tunnelen vil kunne give blandt andet børn, der bor på vestsiden af hovedgaden en mere sikker skolevej, påpeges det.

Foruden de nævnte har borgere i Karup-Frederiks-området indsendt en række forslag vedrørende forskellige stier. Blandt andet forbedringer af Alhedestien.

På baggrund af blandt andet de indkomne forslag og idéer til trafikplanlægning fra hele kommunen udarbejder trafik- og vej-forvaltningen nu et egentlig forslag til en ny trafikplan. Forslaget forventes behandlet i byrådets teknikudvalg i maj eller juni næste år. Det færdige forslag kommer derefter i offentlig høring efter sommerferien. Ifølge tidsplanen vil byrådet kunne vedtage planen endelig i slutningen af 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viborg HK-målvogter kåret til årets talent - Vandt en jordskredssejr

Annonce