Annonce
Rund om Viborg

Karup-enhed vært for militære mesterskaber

De militære orienteringsløb-mesterskaber, som Helicopter Wing i Karup er vært for, afvikles blandt andet i Dollerup Bakker. Arkivfoto

Karup: Helicopter Wing Karup er i dagene 21.-23. maj vært ved to store idræts-konkurrencer.

Den ene er det nordiske militær-mesterskab, og forsvarets mesterskab i orienteringsløb. Det nordiske mesterskab har foruden Danmark deltagelse fra Estland, Finland og Sverige. Og sideløbende afvikles altså det danske forsvars mesteskab - med op imod 100 deltagere.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder Ian Rix Kristensen i en pressemeddelelse fra Helicopter Wing.

Der er først løbetræning i Dollerup Bakker den 21. maj, hvorefter konkurrencen afvikles dagen efter i Silkeborg Vesterskov ved Silkeborg.

Orienteringsløb sætter fokus på en grundlæggende militær færdighed, nemlig evnen til at læse et kort, aflæse det i terrænet og herigennem finde den bedst mulige vej fra A til B. Og det er også relevant at kunne i dag: Seniorsergent Jørn Svensen siger herom:

"I disse højteknologiske tider, kan man undre sig over, hvorfor løberne ikke bare har en gps med sig i skoven, men soldaten skal være forberedt på, at en gps kan svigte, gå ud eller gå i stykker. I en sådan situation, er det vigtigt at kortfærdighederne er vedligeholdt og her er orienteringsløb en god måde at arbejde med kort."

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce