Annonce
Erhverv

Kasper skiftede spor: Nu er han branchens bedste lærling

Kasper Dahl Sørensen modtog en stor anerkendelse, da han som den eneste karosseritekniker modtog Metal Industriens Lærlingepris. Foto: Morten Dueholm
Karrosseritekniker Kasper Dahl Sørensen fra Sølvsten Biler A/S i Viborg har vundet ML-Prisen, som er metalindustriens fineste udnævnelse.

Viborg: Det er en stolt og glad, men også ydmyg Kasper Dahl Sørensen, som tager imod hos Sølvsten Biler A/S på Lundborgvej. Den 26-årige viborgenser har netop vundet ML-Prisen, og den er et bevis på, hvor dygtig den nyuddannede svend er til sit arbejde som karosseritekniker.

- Det et stort skulderklap. Jeg har brugt hele weekenden på at svare på tillykke-beskeder på min telefon, siger han.

Det er Metalindustriens Uddannelsesudvalg, der uddeler ML-Prisen til metalindustriens dygtigste lærlinge. Prisoverrækkelsen, der er en af de vigtigste hyldester af faglærte, fandt sted i Den Sorte Diamant i København.

Foruden de dygtige nyuddannede svende er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring. Prisen blev i år uddelt for 17. gang, og Kasper Dahl Sørensen var den eneste karosseritekniker, der fik prisen. Inden for metalindustrien bliver det ikke større, fortæller servicechef ved Sølvsten Biler, Michael Mortensen.

- Vi er megastolte af Kasper. Vi har mange lærlinge i huset, og nu har de andre også en at se op til. Det bliver ikke større inden for branchen, siger han og bakkes op af personaleansvarlig Birgitte Knudsen.

- Det er fremtidens faglærte arbejdskraft, vi uddanner her, og at Kasper kan få denne pris, viser også, at vi lever op til det, som vi forpligter os til, siger hun.

Kasper Dahl Sørensen fortæller, at prisfesten var en stor oplevelse for ham.

- Det var kæmpe stort med sådan en prisfest. Især for sådan en beskeden jyde som mig, siger han og griner.

Annonce
Weekenden efter, prisen kom i hus, blev Kasper Dahl Sørensen kimet ned med lykønskninger.

Skiftede spor

Egentlig lå det slet ikke i kortene, at Kasper Dahl Sørensen skulle sidde med denne pris.

Han var nemlig begyndt på en gymnasial uddannelse, da han efter et år fandt ud af, at det slet ikke var ham. Han ville gerne bruge både sit gode hoved og sine hænder. Han opsøgte derfor Sølvsten Biler, fik en læreplads og skiftede spor.

Først tog han en automontøruddannelse, som han gjorde færdig, selvom han undervejs fandt ud af, at det var jobbet som karosseritekniker, han virkelig brænder for. Derfor tog han bagefter denne uddannelse med læretid hos Sølvsten Biler. I alt blev det derfor til seks års læretid.

- Jeg fulgte nok mest med vennerne, da jeg startede på gymnasiet. Det var slet ikke mig. Det kræver noget at stoppe og springe fra. Omgivelserne forstår det ikke altid, men jeg vidste det bare selv. Jeg brænder for at arbejde med de ting, jeg laver som karosseritekniker, og jeg er utrolig glad for, at jeg fandt modet til at skifte, siger Kasper Dahl Sørensen.

At se kunderne glade driver også den unge mand:

- Jeg får måske en bil ind på værkstedet, der er smadret, fordi den er ramt bagfra. Det er et arbejde, hvor du kan se resultatet. Det tiltaler mig. Og så bliver folk så utrolig glade, når de henter bilen igen og kan køre den herfra, siger Kasper Dahl Sørensen.

At det blev Sølvsten og VW, han opsøgte for at få en læreplads, var ikke tilfældigt.

- Jeg havde en gammel VW, som jeg gik og makkede med selv. Og der er en del VW-ting i mit hjem. Det er jo bare det bedste mærke, siger han og griner igen.

I alt modtog 25 dygtige lærlinge prisen, og fælles for dem er, at de har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for Kasper Dahl Sørensen og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Kasper Dahl Sørensen er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab.

Kasper Dahl Sørensen var begyndt på gymnasiet, men han fandt ud af, at han skulle gå en anden vej - og det har han ikke fortrudt.
Kasper Dahl Sørensen har brugt seks år på sine uddannelser, mens han har haft job ved Sølvsten Biler.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce