Annonce
Viborg

Kastede møbler efter ansat: Mand gik amok på bosted

En kvindelig ansat på bostedet Gårdhaven på Møgelkærvejj måtte afværge med armen, da en beboer kastede en stol efter hende. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
69-årig mand flyttet fra social bosted til psykiatrisk afdeling efter at have kastede møbler efter ansat.

viborg: En beboer på bostedet Gårdhaven for ældre psykiatriske patienter på Møgelkjærvej gik i juli 2018 amok og kastede møbler efter en kvindelig ansat. Det har ved Retten i Viborg ført til en behandlingsdom.

Den 69-årige mand skubbede først med stor kraft et bord efter den ansatte. Det afværgede hun dog, men hun blev kort efter ramt på armen af en stol, som den 69-årige brugte som kasteskyts.

Manden er siden blevet undersøgt at speciallæger, som slår fast, at han i gerningsøjeblikket var utilregnelig på grund af sindssyge. Lidt usædvanlig var manden ikke selv til stede, da hans sag skulle afgøres ved Retten i Viborg. Det skete dog efter samtykke fra manden selv og hans forsvarer.

Resultatet blev, at manden fik en behandlingsdom med anbringelse på en psykiatrisk afdeling i op til fem år. Det er under tilsyn af Kriminalforsorgen, som sammen med overlægen kan træffe beslutning om genindlæggelse, hvis den 69-årige i perioden udskrives fra det psykiatriske hospital.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce