Annonce
Viborg

Keminova Cowboys holdt cirkusfest på Paletten

Michelle Birkballe leverede et supernummer med "Hamborg". Foto: Adam Liebach
Keminova Cowboys gav fredag aften en koncert på Paletten, der gjorde avisens anmelder og hans ledsagere lidt lykkeligere.
Annonce

Anmeldelse: Endelig blev portene slået op til spillestedet Paletten, dog med corona-restriktioner, men hvor var det dejligt at høre livemusik og få en kold fadøl igen.

Aftenens band – især deres navn, har mange fået galt i halsen. Keminova Cowboys hvad er det? Jo ser du, det er et herligt musikerkollektiv bestående af fem jyske bands/artister: Sonja Hald, Hverdagens Helte, Michelle Birkballe, Ulvetimen og Telestjernen, som mange kender som Rasmus Johansen fra Fly.

De cirka 20 musikere fyldte godt ud på scenen og præsenterede deres andet album ”Cirkus Danmark”. Og sikke en forestilling!

Der er noget cirkus-agtigt over Keminova Cowboys. Foto: Adam Liebach

Bandet hylder de særlinge, som forstår at træde ud af hamsterhjulet og sige deres mening. Koncerten var også et kærligt dask til hverdagen, som ofte kan opleves som et værre cirkus.

Annonce

Hængerøv og banjo

Keminova Cowboys er optaget af at fortælle historier og bruger cirkus-metaforen som et billede på hverdagen og samfundet.

Her finder du kloge koner og mænd, de stærke og de svage, de modige og kloven. Keminova Cowboys leverer musikalitet og spilleglæde. Det hele spilles og synges på jysk, med hængerøv, banjo og råbekor.

Særligt sangerinden Michelle Birkballe stak afsted med en skarpsleben blues, om en tur til Hamborg.

Jeg undersøgte før koncerten lidt om, hvorfor bandet kalder sig Keminova Cowboys, og det skyldes efter sigende, at flere af bandets medlemmer og kærester stammer fra Harboøre, hvor kemivirksomheden Cheminova holder til,  og så har bandet ændret lidt på navnet, fordi kemi jo er vigtig for ethvert fællesskab.

Det hele startede over en flok høkerbajere fra Skive, og nu, to albums længere i livet, er bandet på en lille turné i det midtjyske. Du kan købe musikken eller downloade den på diverse tjenester.

Skal jeg vælge mine yndlingsnumre fra aftenens koncert, som også blev spillet helt ud i hjørnet af salen, er det numrene ” Hamborg” af Michelle Birkballe, som sang en kyndig blues, og ”Dalton” - en hyldest til Allan Olsen, Lars Lilholt og Johnny Madsen .

Denne fredag aften blev mine ledsagere og jeg lidt lykkeligere, også selvom vi skulle sidde ned på vores flade.


Keminova Cowboys er optaget af at fortælle historier og bruger cirkus-metaforen som et billede på hverdagen og samfundet.

Anders K. Kristensen, kulturaktivist


Keminova Cowboys giver den gas på scenen. Foto: Adam Liebach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce