Annonce
Bjerringbro

Kemo-Kasper er tilbage som app

Forfatter Helle Motzfeldt er glad for, at Kemo-manden Kasper stadig er en helt. Pressefoto
Den velkendte helt Kemo-Kasper er vendt tilbage i et nyt univers. Ikke kun på en ny platform, men også i et nyt spil.

Ans: Måske kender du allerede Kemo-Kasper. Måske kender dit barn Kemo-Kasper, eller måske gør personalet på landets børnekræftafdelinger.

I 1991 udgav Familier med kræftramte børn (FMKB), der ligger i Ans, i samarbejde med forfatter Helle Motzfeldt, bogen Kemo-manden Kasper og hans jagt på de sure kræftceller. Bogen er stadig aktuel i fortællingen om, hvorfor kræftpatienter kan risikere at blive dårlig af kemobehandling.

Sidenhen blev bogen også til et computerspil, som blev overhalet af teknikken. Derfor har FMKB nu udviklet en Kemo-Kasper App. Appen indeholder to spil samt bogen i en ny tegneserieagtig udgave. Vil du hellere spille på computer, så er det også muligt i en ny forbedret version.

Annonce


Altså, da jeg skrev den her historie, havde jeg lige fået min første elektriske skrivemaskine, og hvis jeg skulle ringe til min nevø, var det på fastnet telefonen, så jeg kunne jo slet ikke have forestille mig at Kemo-Kasper kom ind i et nyt univers

Helle Motzfeldt, forfatter og psykolog


Forfatter Helle Motzfeldt er glad for at bogen stadig er aktuel og bruges rundt omkring på børnekræftafdelinger, i institutioner, skoler og andre steder, hvor børn kan få klarhed over hvad kemo-behandling egentlig er for noget, men hun havde ikke forestillet sig, at den lille helt stadig ville være aktuel i 2021:

Kemo-Kasper og den digitale verden

- Da jeg i sin tid skrev historien om Kemo-Kasper, havde jeg ingen tanke om at den skulle udgives i bogform. Den var udelukkende ment som en hjælp til min lille nevø og et forsøg på at forklare det ulogiske i at man kan blive syg af behandlingen, fortæller forfatter og psykolog Helle Motzfeldt.

Om Foreningen Familier med kræftramte børn (FMKB)

Foreningen Familier med kræftramte børn (FMKB) er en selvstændig, landsdækkende patientforening, der formidler personlig kontakt og støtte til familier med kræftramte børn og udbreder kendskabet til de vilkår, som børn og unge med kræft og deres familier lever under.

Organisationen blev etableret i 1983 og har i dag ca. 500 familiemedlemmer, der alle repræsenterer en familie, der har eller har haft et kræftramt barn. Heriblandt også et større antal støttemedlemmer.

Størstedelen af arbejdet med gennemførelse af medlemsaktiviteter og arrangementer er frivilligt og ulønnet.

Kemo-Kasper er sidenhen også hoppet ind i den digitale verden, hvor to spil og en ny mere tegneseriepræget fortælling er tilgængelig fra både pc og som App til smartphones. Også den udvikling overrasker Helle Motzfeldt:

- Altså, da jeg skrev den her historie, havde jeg lige fået min første elektriske skrivemaskine, og hvis jeg skulle ringe til min nevø, var det på fastnet telefonen, så jeg kunne jo slet ikke have forestille mig at Kemo-Kasper kom ind i et nyt univers. Jeg syntes det er så fint og også lidt vildt, at denne lille analoge Kemo-Kasper er blevet digital. Han er jo næsten et lille fortidsdyr, der har overlevet ind i den nye verden, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce