Annonce
Rund om Viborg

Kendt haveguru besøger Vridsted-have

Margit og Lean Bruun har arbejdet med den store have ved Vridsted i 10 år. Arkivfoto: Preben Madsen
Havemanden Claus Dalby besøger i slutningen af denne måned Bruuns have udenfor for Vridsted for at fortælle om sund kost og selvfølgelig haveliv og haveglæder.

Vridsted: Den landskendte havemand og forfatter med mere Claus Dalby besøger i slutningen af denne måned Bruuns have hos Margit og Lean Bruun på Egebjergvej udenfor Vridsted.

Her skal han over to gange fortælle om sund og slankende kost og derefter - selvfølgelig - om livet i haven og give gode tips til at få en smuk have derhjemme.

Ægteparret Bruun har over de seneste fem år holdt åbne haver flere gange om året, men det er første gang de byder indenfor i haven med udefra kommende foredragsholder til denne såkaldte sommerevent den 30. juni.

- Vi har selv besøgt Claus Dalbys have ad flere omgange, og spurgte om han kunne have lyst til at komme her, og det ville han gerne. Hvor mange, der kommer, er ikke til at sige på forhånd. Når vi holder åben have, kommer der mellem 300 og 400 besøgende hen over en uge, men det er jo første gang, vi prøver det her, så det er ikke godt at vide, hvor mange der dukker op, siger Margit Bruun.

Anledningen til besøget er bogen "Slank" med undertitlen "Plantemad fra mit grønne køkken", som Claus Dalby netop har udgivet. Den er baseret på hans egen kostomlægning, som resulterede i 40 tabte kilo over otte måneder. Erfaringerne er samlet i bogen, og den holder han foredrag om fra klokken 13 på dagen. Derefter vil der være en pause, og man kan prøve nogle udvalgte smagsprøver fra opskrifter i bogen, og man kan købe drikkevarer.

Efter pausen fortsætter foredraget, og her øser Claus Dalby af erfaringerne fra havelivet, som han også har udgivet et utal af bøger om.

Den 30. juni kommer haveguruen Claus Dalby på besøg i haven ved Vridsted for at holde foredrag. Arkivfoto

10 år med stort haveprojekt

Margit og Lean Bruun begyndte i efteråret 2009 med det, der med årene er blevet til den altoverskyggende hobby: Haven.

Det begyndte med et enkelt bed, og så har det grebet om sig siden da, har parret fortalt da folkebladet tidligere har besøgt den 7000 kvadratmeter store have. Her 10 år senere er den omkring en tønde land store have ved ejendommen på Egebjergvej mellem Vridsted og Hagebro forvandlet fra en have med masser af fladt græs og store gamle træer til en have med 100 siddepladser og skiftende rum, hyggekroge og bede, der adskilles af hække og høje espalierporte. Der er også et orangeri, hvor man kan sidde i læ og se ud på haven, når det regner, og fra april til juli skifter haven hele tiden farve, når de omkring 15.000 blomsterløg i jorden springer ud forskudt for hinanden. Ved siden af havearbejdet sælger parret også havemøbler, og Margit har sin egen haveblog på hjemmesiden bruunshave.dk og er desuden aktiv på Facebook og Instagram med billeder og fortællinger fra havelivet og arbejdet i haven. Desuden åbner parret haven flere gange om året, så haveentusiaster kan komme på besøg, og det er der mange, der gør. Det er der i øvrigt mulighed for igen fra den 11. til den 16. juni og igen i den anden og tredje weekend i august. Der sælges billetter til sommereventen med Claus Dalby. De koster 260 kroner stykket og kan købes via hjemmesiden www.bruunshave.dk.
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce