Annonce
Viborg

Khawand dropper Just Eat: De æder vores overskud

Hadi Khawand vil hellere tale i telefon med sine kunder end betale Just Eat for at trække bestillinger til. Foto: Jacob Kaas

Den lokale pizzamand Hadi Khawand bryder ud af samarbejdet med Just Eat på grund af prisstigninger. Det samme gør hans onkel Francois Hassoun fra Frankie?s Pizza House på Kirkebækvej.

Annonce

Selvom Khawand Pizza & Grill og Frankie's Pizzahouse stadig figurerer i det store online bestillingssite Just Eat, så er det ikke længere muligt at sende sin ordre til Hadi Khawand og Francois Hassoun af denne vej.

»Det er i øjeblikket ikke muligt at bestille fra denne restaurant via Just Eat,« lyder meddelelsen på sitet. Og således vil det blive ved med at være, lyder det fra Hadi Khawand.

Just Eat

Just Eat er et online bestillingssite til restauranter. Det danskudviklede site så dagens lys i august 2001.
I Viborg er der tilmeldt 16 restauranter.
Omkring 2000 restauranter er på Just Eat i Danmark.
Sitet opererer i dag i 14 lande i hele verden og er børsnoteret på London Stock Exchange.
I første halvår i 2015 omsatte Just Eat på verdensplan for 107,8 millioner pund.

»Det er simpelthen blevet for dyrt at være med der. De æder det overskud, der skulle være tilbage til at betale løn og husleje for,« forklarer Hadi Khawand, der har drevet Khawand Pizza & Grill i Jernbanegade siden 1999. Just Eat gik i luften i 2001, men det var først i 2004, at Hadi Khawand besluttede sig for at blive en del af denne nye online verden.

»Dengang kostede det omkring fire-fem procent af bestillingen og det, synes jeg, var fair. Men priserne er steget igennem årene, og nu er omkostningen samlet set oppe omkring 20 procent. Det, synes jeg, er for meget,« siger Hadi Khawand, der anslår, at han har et overskud på bestillingerne på mellem 20-30 procent, før Just Eat tager deres andel. Så når gebyret er betalt, er der angiveligt ikke meget tilbage.

Annonce

Hellere direkte kontakt

Khawand opsagde sin aftale med Just Eat tilbage i juli. Kontraktmæssige forhold gør, at Khawand stadig er at finde på Just Eat indtil 15.oktober, men han har ikke tænkt sig at åbne for bestillingerne i den periode.

»Viborgenserne har altid været gode til at ringe efter deres pizzaer, og det er der heldigvis stadig rigtig mange, der gør. Den direkte kontakt med kunderne giver mig også muligheden for at yde en bedre kundeservice,« lyder det fra Hadi Khawand.

Hos Just Eat er man selvfølgelig ærgerlig over, at to af byens store pizzeriaer har valgt at træde ud af samarbejdet.

Peter Tranberg, der er marketingdirektør i Just Eat, pointerer, at raten for Just Eat er 12 procent, men at man så kan tilkøbe bedre placering og muligheder på sitet.

»Der vil altid være nogen, der vælger at springe fra, fordi de har lyst til at prøve noget andet. Heldigvis ser vi tit, at mange vælger at vende tilbage efter en periode,« siger Peter Tranberg, der dog medgiver, at priserne er steget i den årrække, hvor Khawand har været med i Just Eat. Men i samme periode er antallet af brugere og antallet af bestillinger steget i takt med prisudviklingen.

»Vores tal viser, at vi leverer en markedsvækst til vores medlemmer på 10 procent, hvor den organiske vækst er på 3,5 procent,« forklarer Peter Tranberg.

Efter Khawand og Frankies exit fra Just Eat er der i alt 16 viborgensiske restauranter at finde på sitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce