Annonce
Bjerringbro

Kirken fik både nyt kirkesølv samt flot springvand i gave

Kirken fik nogle imponerende flotte gaver i forbindelse med 100-års jubilæet. Niels Due Jensen overakte eksempelvis en vandkunst på vegne af Poul Due Jensen Fonden til en værdi af 3,5 millioner. Foto: Bjerringbro Kirke
Poul Due Jensens Fond donerede i forbindelse med 100-års dagen 3,5 millioner til et vandkunstværk, der skal stå ved Bjerringbro Kirke.

Bjerringbro: Godt 190 havde takket ja til kirkefrokosten i søndags i forbindelse med Bjerringbro Kirkes 100 års jubilæum. Foruden god mad og godt selskab blev de også vidne til, at Niels Due Jensen holdt festtalen og efterfølgende på vegne af Poul Due Jensens Fond overrakte en helt ekstraordinær gave til kirken - en vandkunst med tilhørende anlæg, der skal anlægges på trekanten mellem låge og våbenhus ved kirken.

Vandkunsten er udarbejdet af kunstner og billedhugger Jørgen Pedersen og anlægget tegnes af landskabsarkitekt Karin Nygaard Corfitzen og koster fonden 3,5 millioner kroner.

Kunstværket er kun på skitseplan, men viser to skikkelser, der står ved et kar (måske en døbefont). Den store skikkelse (to meter høj) rækker hånden velsignende ud over den mindre skikkelse – og ryggen på den lille tager form som et kors – mærket med korsets tegn. Skikkelserne er i rustfrit stål og karrene i granit. Vandet løber fra det lille kar ned i det store, der har en diameter på omkring fire meter.

At det var Niels Due Jensen, der holdt festtalen, skyldes flere ting, men ikke mindst, at det var Niels Due Jensens morfar, Martin Bach, der var en af de mennesker, der tilbage i 1910 stod bag opførelsen af kirken samt udarbejdelsen af kirkens bænke, prædikestol samt den gamle altertavle.

Vandkunsten skulle gerne stå klar til foråret 2020.

Stole og sølvtøj

Der var dog også andre gæster, der havde store gaver med, heriblandt formand, Tonni Birk Sørensen der på vegne af Bjerringbro Elværksforening overrakte en donation på 150.000 kroner, der skal bruges på nyt altersølv til kirken. Kirkesølvet bliver udformet af en anerkendt kunstner (sølv- og guldsmed), og kommer til at bestå af alterkalk, disk (tallerken), oblatæske og vinkande, udfærdiget i ægte sølv og indvendigt forgyldt.

- Det nuværende kirkesølv er skænket af Bjerringbro og omegns Bank i 1950 i anledning af bankens 25 års jubilæum. Det er udfærdiget i pletsølv, og sølvet er ved at være slidt af, og dermed er sættet ved at være udtjent. Et sæt i rent sølv vil formodentlig kunne have en levetid på op mod 500 år, så det er en gave, der kan pryde kirken i mange generationer, fortæller provst Bjarne Markussen.

Efter gaven fra elværksforeningen fortsatte Tonni Birk Sørensen, på vegne af Erik Holmris, med støtte fra elværksforeningen og Holmris B8, med at overrække gaver i form af otte Wegner stole til koret i kirken, model Elbow CH 20. De er udfærdiget i eg og med sort lædersæde. Bag på benene står der: Bjerringbro Kirke 2019 – en tydelig indgravering, der fortæller i hvilken anledning kirken har fået stolene. Indgraveringen tjener samtidig som tyverisikring.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce