Annonce
Bjerringbro

Kirkerne går online

Peter Fischer-Nielsen sendte gør-det-selv gudstjeneste. Arkivfoto
Gudstjenester sendes på lokal-tv og facebook

Højbjerg-Bjerringbro: Restriktionerne i forbindelse med faren for at blive smittet med corona-virus har for længst også ramt de lokale kirker.

Allerede søndag 15. marts var alle gudstjenester over hele landet aflyst, men i mellemtiden har mange præster tænkt store tanker og overvejet de elektroniske muligheder.

Højbjerg og Elsborg sogne gik allerede søndag 15. marts online med en gudstjeneste på sognets facebookside.

Søndag 22. marts var det sognepræst Peter Fischer-Nielsen, som sad i Højbjerg Kirke og guidede folk gennem en såkaldt gør-det-selv minigudstjeneste, som fortsat kan ses på facebooksiden.

Her opfordrer han til, at mens man spiser et brød - et stykke bagerbrød eller en hjemmebagt bolle - at tænke over både de gode ting men også over bekymringerne, som fylder i øjeblikket.

Salmer er der også tænkt på, man kan synge eller læse sangteksten, og hvis man ikke selv kan eller vil synge den, kan man lytte til den på Youtube, søndag var det salmen "Lille guds barn, hvad skader dig", hvor der på Youtube er flere indspilninger af den, blandt andet en indspilning med Kim Larsen.

Bagefter kan man læse dagens tekst, som er bagerst i Den Danske Samlebog. Og da det er en gør-det-selv gudstjeneste, så ligger Peter Fischer-Nielsen også links ud, så man bagefter selv kan finde sang og dagens tekst på internettet.

Annonce

Håb og trøst

Også Bjerringbro-præsterne har taget den moderne teknik til sig, således blev der søndag transmitteret en kort gudstjeneste fra Bjerringbro Kirke på Bjerringbro Kabelnet, program 98.

Transmissionen vil fortsætte på alle søn- og helligdage, og tidspunktet er for alle tjenester klokken 10.15. Ved gudstjenesterne medvirker udelukkende organist, kirkesanger og præst.

- Vi håber på denne måde at kunne sprede håb og opmuntring, tro og trøst i en tid præget af bekymringer på grund af covid-19, skriver sognepræster og personale ved Bjerringbro Kirke på kirkens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce