Annonce
Viborg

Kirkerne tillader dåb, vielser og begravelser - men konfirmationer står hen i det uvisse

Kirkerne lukker dørene med enkelte undtagelser. Arkivfoto: Andreas Søndergaard
Der bliver ingen kirkegang i de kommende uger. Dåb, begravelser og vielser gennemføres dog som planlagt.

Viborg: Biskopperne følger regeringens beslutning om at indstille alle offentlige institutioners indendørsaktiviteter. Det betyder, at alle gudstjenester aflyses indtil videre.

Kirkelige handlinger som dåb, begravelser og vielser kan stadig afholdes, men ikke i forbindelse med gudstjenester og uden offentlig adgang.

Det sker for at forebygge corona-smittespredning og dermed tage hensyn til de svageste borgere, oplyses det i en pressemeddelelse.

”I Viborg Stift følger vi udviklingen helt tæt,” fortæller biskop Henrik Stubkjær og slår fast:

"Vi gør en ihærdig indsats for, at vi fortsat kan få begravet vores afdøde med værdighed og få døbt vores børn".

Annonce

Håb og trøst i krisetid

Alle gudstjenester er dermed aflyst, indtil videre i de kommende 14 dage.

Landets præster vil dog fortsat være tilgængelige for mennesker, der har brug for det. Sjælesorg til syge og andre udsatte grupper over Skype eller telefon vil desuden blive styrket. Der er desuden tilknyttet ekstra præster til sjælesorg på nettet, som er folkekirkens eksisterende tilbud om en fortrolig samtale med en præst på internettet.

- Vi skal tage situationen med den alvor, som sundhedsmyndighederne lægger op til. Samtidig er det af stor betydning, at vi giver mulighed for forkyndelse af evangelium, håb og trøst til landets borgere i en krisetid. Derfor vil vi gøre en stor indsats for at udbygge alternativer til kirkernes gudstjenester via radio, tv og internettet, siger Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, på vegne af alle biskopper, der torsdag har drøftet situationen og regeringens nye tiltag.

Færre gæster til bryllup og begravelse

De velkendte kirkelige handlinger, det vil sige dåb, vielser og begravelser, kan fortsat gennemføres, men under hensyn til forholdene og under andre former end normalt.

Disse begivenheder vil ikke ske i forbindelse med gudstjenester, og der vil som udgangspunkt ikke være offentlig adgang.

Antallet af deltagere skal afpasses efter forholdene og må under alle omstændigheder ikke overstige 100 deltagere.

- Vi anbefaler, at kirkerne kun bliver halvt fyldt. Så enten skal antallet af gæster til eksempelvis vielser eller dåb begrænses, eller datoen kan udskydes, siger Peter Skov-Jakobsen, som tilføjer:

- Vi er klar over, at mange er optaget af at finde ud af, hvilke konsekvenser den nuværende situation har for de planlagte konfirmationer landet over. Vi beder om forståelse for, at vi endnu ikke kan melde noget ud på det område, men vil gøre det, så snart der er kommet afklaring på området.

Konfirmandundervisningen er også aflyst de næste 14 dage, hvor skolerne også er lukkede.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce