Annonce
Viborg

Kirurgiske medarbejdere ser frem til at flytte ind

Begejstringen var til at få øje på, da medarbejdere fra mave-, tarm og brystkirurgien på regionshospitalet forleden aflagde det kommende akutcenter et besøg. Foto: Regionshospitalet Viborg

Under et et nyligt besøg i nybyggeriet udtrykte medarbejdere i mave-, tarm- og brystkirurgi-afdelingen på regionshospitalet stor begejstring over forhold og muligheder i det nye akutcenter.

Viborg: - Jeg er klar til at flytte NU!

Sådan lød det ifølge en pressemeddelelse fra Regionshospitalet Viborg fra en medarbejder i mave-, tarm- og brystkirurgi, da afdelingen forleden gik på opdagelse i de fremtidige rammer i det nye akutcenter.

Besøget var et led i forberedelserne til indflytningen og en måde at lære de nye lokaler bedre at kende på.

- Husk nu, at der er overraskelser til de mest nysgerrige, lød det fra flyttekoordinator og souschef Stina Hansen, mens hendes kolleger spredte sig på gangen og ind i de forskellige rum.

Et øjeblik senere kom flere af dem ud med triumferende smil og slik i hænderne.

- Jeg har gemt lidt godter rundt omkring i rum og skabe for at gøre alle lidt ekstra nysgerrige på de nye rammer, forklarede Stina Hansen.

Annonce

Nogle få af os har været her, da det stod helt råt i beton. Ellers har vi kun kigget på tegninger, og det er altså bare noget helt andet at se det i virkeligheden

Birgitte Rovsing Vingborg, afdelingssygeplejerske
En af cheferne havde sørget for "søde overraskelser" i forbindelse med "voksdug live"-besøget, og det bekom medarbejderne vel. Foto: Regionshospitalet Viborg

"Voksdug live"

Målet med medarbejdernes visit i det nye akutcenter var at lære de nye lokaler at kende og få en bedre fornemmelse af afstande og indretning.

Ud over mave-, tarm- og brystkirurgi har også fysiologi-medarbejdere for nylig haft mulighed for at studere deres fremtidige rammer. Og i de kommende uger følger folk fra resten af de i alt ni afdelinger, der skal flytte ind i akutcentret.

Arrangementet var en forlængelse af et såkaldt "voksdug"-forløb, hvor læger, sygeplejersker, sekretærer og andre faggrupper har studeret indretning og øvet arbejdsgange over en voksdug med plantegningerne for deres kommende afdeling.

"Voksdug live" kaldes besøgene på byggepladsen derfor, fordi plantegningen nu forvandles til fysisk virkelighed.

- Nogle få af os har været her, da det stod helt råt i beton. Ellers har vi kun kigget på tegninger, og det er altså bare noget helt andet at se det i virkeligheden. Det er meget nemmere at forholde sig til, når man står midt i det, mente afdelingssygeplejerske Birgitte Rovsing Vingborg. Samme vurdering havde afdelingslæge Tobias Stadil: - Vi har jo fulgt med fra sidelinjen og givet input undervejs. Men det er noget helt andet at se det i virkeligheden og fornemme indretning eller se, hvor der er placeret søjler og andet.

Tobias Stadil har blandt andet hæftet sig ved nogle af de detaljer, som han og kollegerne har været med til at give input til.

- For eksempel på de bariatriske stuer, hvor der hænger lifte. Det er noget af det, som vi har været med til at planlægge - og nu kan vi jo se, at de hænger der og er klar til patienterne, sagde afdelingslægen.

Både lokaler og instrumentforhold blev studeret nøje under kirurgi-medarbejdernes visit i det nye akutcenter. Foto: Regionshospitalet Viborg

- Det bliver godt!

Mave-, tarm og brystkirurgi er blandt de første afdelinger til at flytte ind i det nye akutcenter. Allerede sidst i maj rykker de ind på kliniketagen på plan 4, og senere på året følger så sengeafsnittene på plan 7.

Derfor blev begge etager studeret under "Voksdug live". De lange gange på sengeafsnittene, ensengsstuerne med eget bad og toilet, patienternes spisestue, medicinrum, skyllerum, undersøgelsesrum og personalerum blev set an og høstede anerkendende ord på vejen.

- Det bliver godt, det her, konstaterede en sygeplejerske.

Billeder skulle der selvfølgelig også tages under mave-, tarm- og brystkirurgi-medarbejdernes første besøg på deres kommende arbejdsplads, regionshospitalets nye akutcenter. Foto: Regionshospital Viborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce