Annonce
Bjerringbro

kjællinghøl-broen åbner igen

Det er entreprenøren, der har foretaget reparationerne af Kjællinghøl-broen. I sidste uge lagde håndværkerne sidste hånd på broen, så den nu kan åbnes for færdsel. Foto: Christine Krüger Hansen

Efter brud på en bærende konstruktion blev Kjællinghøl-broen spærret midt i september, nu er den igen åbnet for færdsel.

Bjerringbro: Viborg Kommune så sig nødsaget til at lukke Kjællinghøl-broen den 15. september i år som følge af en alvorlig skade på en af de primære bærende træstammer på broen. Lukningen var nødvendig, fordi det var usikkert, om broen var i stand til at bære færdslen.

Siden har kommunen været i dialog med totalentreprenøren for at finde en løsning på problemet. Det har resulteret i, at broen af flere omgange er blevet stabiliseret og repareret. Så sent som i sidste uge gik der folk og arbejdede på broen i flere dage.

Og nu kommer meldingen fra Viborg Kommune, at broen atter kan bære, og på baggrund har kommunen besluttet at genåbne broen for den almindelige trafik.

- Vores rådgiver har nu bekræftet, at den reparation, der er foretaget, er godkendt. Så nu kan vi med ro i sindet åbne broen igen, og det glæder os rigtig meget. Det er det her, vi har sigtet efter, for vi ved, at folk har savnet at kunne bruge broen, siger Rolf Christiansen, der er biolog ved Viborg Kommune.

Om den nuværende løsning er permanent, eller om den kun er midlertidig, kan Rolf Christiansen ikke svare på.

- Vi er endnu ikke til bunds i undersøgelserne af broen, og indtil vi er helt klar over, hvordan standen på resten af konstruktionen er, kan jeg ikke svare på, hvorvidt der skal ske mere i denne omgang, siger han.

Kommunen vil derfor fortsætte undersøgelserne og gå hele konstruktionen igennem for at finde ud af, om der kan være flere steder, der skal gås efter for at forebygge nye skader.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Cafe-foredrag om "De hvide busser"

Kultur

Tre timer der gør en forskel

Viborg FF For abonnenter

Et hårdt slag er blevet vendt på hovedet - målmand vil stå endnu skarpere til juli

Annonce