Annonce
Bjerringbro

Kjællinghølbroen er spærret på grund af råd

Kællinghølbroen er igen lukket på grund af råd i konstruktionen. Arkivfoto

Broen er spærret både for adgang fra land og for sejlads under broen.

Bjerringbro: Hvis man havde planlagt at krydse Gudenåen enten til fods eller på cykel via Kjællinghølbroen i juleferien, så kan man godt glemme det. Kjællinghølbroen er angrebet af råd i de bærende konstruktioner, og onsdag afspærrede Viborg Kommune broen med skiltning, og der er hverken adgang fra land eller for sejlads under broen.

Efter at der var observeret skader på broens bærende konstruktion, hyrede Viborg Kommune ingeniørfirmaet Rambøll til at kigge på broen.

- Rambølls undersøgelser viser, at råd i broens bærende stammer betyder, at Kjællinghølbroens bæreevne er reduceret så meget, at der er fare for sammenstyrtning, og det kan vi naturligvis ikke sidde overhørig. Derfor har vi straks lukket broen, fortæller forstkandidat i Viborg Kommunes Teknik & Miljø Carsten Funch Madsen.

Rambøll undersøger mulighederne for, at broen kan understøttes midlertidigt, så afspærringen kan fjernes i en periode, mens der arbejdes på en varig løsning.

Det er dog usikkert, om der vil kunne opnås tilladelse til at opsætte en midlertidig understøttelse i henhold til vandløbsloven og naturbeskyttelsesloven. Kjællinghølbroen forventes tidligst at kunne åbnes midlertidigt i løbet af første halvår 2019.

Syn og skøn

Det er ikke første gang, at der er problemer med Kjællinghølbroen i det naturskønne område i Gudenådalen. Broen blev taget i brug i 2012, men i 2016 var den afspærret et par måneder på grund af en alvorlig skade på en af de bærende træstammer på broen.

Den blev genåbnet, da entreprenørfirmaet Wood-ways.com havde udbedret skaden, men Viborg Kommune forsøgte uden held at få firmaet til at påtage sig ansvaret, da det var inden for garantiperioden på fem år.

- Det er endnu ikke lykkes at komme til enighed med firmaet, og da der igen er problemer med sikkerheden på broen, har vi besluttet at få foretaget et såkaldt syn og skøn på broen, så en uvildig tredje part kan vurdere, om fejlene ved broen er opstået inden for garantiperioden, siger Carsten Funch Madsen, som ikke kender tidshorisonten for syn og skøn sagen.

Stifteren af Wood-ways.com John Paaskesen kender ikke til, at der igen er problemer med broen.

- Det ved jeg ikke noget om, og jeg har ingen kommentarer, lød svaret, da avisen ringede til ham torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce