Annonce
Bjerringbro

Sammenstyrtet bro løftes op bid for bid: - Hvis folk står for tæt på, kan det være farligt

Kjællinghølbroen blev indviet i februar 2012, men nu er den totalt ødelagt. Foto: Morten Dueholm
Viborg Vognmandsforretning arbejder på at få den ødelagte bro op fra Gudenåen så hurtigt som muligt.
Annonce

Bjerringbro: Kjællinghøl er sommer og vinter et yndet udflugtsmål både til fods og på cykel, og mandag var ingen undtagelse. Tilstrømningen af mennesker var dog næsten for meget mandag, hvor folk fra Viborg Vognmandsforretning forsøgte at redde stumperne fra Kjællinghølbroen op fra Gudenåen efter, at broen knækkede sammen i weekenden.

Op til weekenden arbejdede folk fra Viborg Kommunes Park- og Vej på at lægge grus og køreplaner ud, så broen kunne fjernes inden jul. Planen var at løfte den godt 32 meter lange bro væk i ét stykke efter, at den på grund af råd blev lukket i december 2018.

- Men efter broen knækkede i weekenden, må vi fjerne den stump for stump. Det er ikke let, for hver gang vi rører ved det, så knækker der et nyt stykke af. Men vi skal nok få den fisket i land, fortalte værkfører Niels Bilde fra Viborg Kommunes Park- og Vej mandag ved middagstid.

Kjællinghøl er et populært udflugtsområde, det er det også i disse dage efter, at broen styrtede i vandet lørdag.
Annonce

Farligt for nysgerrige

På det tidspunkt var der lagt mere grus og flere køreplader ud, og med hjælp fra en gravemaskine lykkedes at få et stykke af broen reddet op på Kjællinghøl-siden af Gudenåen.

Broen, som blev indviet i februar 2012, knækkede sammen lørdag. Søndag kom mange for at se det sørgelige syn af den ødelagte bro. Mandag var der også mange mennesker.

- Man kan godt fortstå, at folk gerne vil herud og se broen i vandet, men det er lige ved at være for meget. Vi kan jo risikere at en strop springer, eller en stolpe ryger af gravemaskine, og hvis folk står for tæt på, kan det være farligt, siger Niels Bilde, som opfordrer folk til at holde afstand.

Annonce

Naturen kom os i forkøbet

Også biolog ved Viborg Kommunes Teknik & Miljø Rolf Christiansen opfordrer folk til at holde afstand, hvis de kommer derud.

- Så hurtigt som muligt opsættes der nye skilte, som advarer folk om at gå for tæt på den ødelagte bro. Desuden indfører vi forbud mod at sejle på strækningen omkring broen, siger Rolf Christiansen.

Viborg Kommune spærrede broen 19. december 2018, fordi de bærende konstruktioner var angrebet af råd. Siden åbnede kommunen for sejlads under broen, men i oktober i år besluttede Klima- og Miljøudvalget, at broen skulle fjernes inden jul på grund af fare for sammenstyrtning. Men naturen kom altså kommunen i forkøbet, og nu venter et længere oprydningsarbejde, før broen er fjernet.

Kjællinghølbroen er helt ødelagt.
Annonce
Annonce
Viborg

Nu er Banebyparken sat på skinner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Sport

Viborg FF tager gerne favoritværdigheden - men Skive er altså et bøvlet hold at møde

Annonce