Annonce
Rundt om Viborg

Kjeldbjerg-borgerne bekymrede for sikkerheden: Håber på 745 meter cykelsti

Vejen er smal, når der både er en landbrugsmaskine fra den lokale Staby-Rønbjerg Maskinstation og en blød trafikant, her Anne Marie Lomborg med en barnevogn. Når der kommer modkørende er vejen for alvor smal. Foto: Morten Dueholm
Kombinationen af store landbrugsmaskiner og bløde trafikanter skaber bekymring i Kjeldbjerg, hvor man håber på 745 meter cykelsti langs Kjeldbjergvej.

Kjeldbjerg: Bløde trafikanter og brede landbrugsmaskiner kombineret med modkørende personbiler og et sving. Det er en cocktail, der skaber bekymring hos borgerne i Kjeldbjerg i Fjends.

Her håber man derfor på at få kommunen til at anlægge præcist 745 meter cykelsti langs Kjeldbjergvej og på den måde forbinde den del af Kjeldbjerg, der i folkemunde blot kaldes Mejeribyen, med Kjeldbjerg midtby. Som det er nu, skal alle trafikanter - både cyklende børn, biler og altså landbrugsmaskiner - ad Kjeldbjergvej, og det er for farligt, påpeger Kurt Lomborg, der er med i arbejdet for at få etableret en cykel- og gangsti på strækningen.

Den tidligere dyrlæge bor med sin kone Anne-Marie ved siden af forsamlingshuset og lige ud til Kjeldbjergvej, og de kan følge med i, når det er tæt på at gå galt i det sving, som kommer for enden af skoven mellem de to bydele - et sving med dårligt udsyn.

- Kommer der en landbrugsmaskine fra maskinstationen og et cyklende barn eller en med barnevogn og så samtidigt en bilist den anden vej, så er det farligt. Og vi kan ofte høre, hvordan bremserne bliver hugget i, fordi folk pludselig opdager, at der ikke er plads nok, for der er samtidig en del, der giver den gas, når de så er på vej ud ad Kjeldbjergvej. Kommer man med 40 kilometer i timen, så går det nok at bremse, men kommer folk med 80, så er det ikke rart, siger Kurt Lomborg.

Kjeldbjerg har med få års pause undervejs haft en maskinstation beliggende mellem de to bydele i mange år. Staby-Rønbjerg Maskinstation har haft adresse på Kjeldbjergvej i tre år, men også tung trafik til biogasanlægget skaber en gang imellem samme situation med for lidt plads på strækningen, og dermed skabes nogle utrygge situationer, påpeger Kurt Lomborg.

Annonce
Kurt Lomborg er bekymret for de bløde trafikanter på Kjeldbjergvej. Foto: Morten Dueholm

Lodsejere er med

Løsningen er altså 745 meter cykelsti langs Kjeldbjergvej - nærmere betegnet på den side af vejen, der ligger ned mod børnehaven Myretuen, mener de lokale.

I februar sidste år søgte Anna Lise Storgaard på vegne af borgerforeningen om at få stiforløbet mellem mejeribyen og bymidten etableret med henvisning til den tunge trafik, de flere unge familier med små børn, der slår sig ned i Kjeldbjerg, og til frygten for, at der på sigt vil ske fatale ulykker. Og i april i år har Anna Lise Storgaard og formanden for borgerforeningen, Anne-Marie Lomborg, henvendt sig igen og gjort opmærksom på, at der er behov for en mere trafiksikker og permanent løsning i Kjeldbjerg.

Man har også lagt en plan for, hvor cykelstien kan komme til at forløbe over både kommunal og privat grund.

- Vi har været i kontakt med alle lodsejere på strækningen, og de er indstillet på at stille jord til rådighed eller sælge jord for at få cykelstien etableret. Og en del af jorden er jo kommunal, så det burde jo kunne lade sig gøre, siger Kurt Lomborg.

Tættere sammen

Han påpeger også, at man formentlig hen over vinteren vil gå i gang med at forberede etableringen af den aktivitetspark, som man har arbejdet for i flere år, og den skal efter planen ligge på en grund overfor forsamlingshuset mellem Kjeldbjergvej og børnehaven Myretuen.

- På den måde vil stien jo også sikre, at man kan komme sikkert fra mejeribyen og op til aktivitetsparken og resten af byen. Og udover det sikkerhedsmæssige så vil stien jo også have den betydning, at den vil bringe de to bydele tættere sammen. Jeg ved, at der er mange forældre, der vælger at køre deres børn, selvom det er en kort tur. Simpelthen fordi de ikke er trygge ved, at børnene skal tage turen på cykel, siger Kurt Lomborg, der håber, at cykelløsningen kan komme på plads hurtigst muligt.

Det er teknisk udvalg i Viborg Kommune, der står for prioriteringen og uddelingen af midler til cykelstiprojekter. Udvalgsformand Johannes Vesterby (V) er ikke inde i detaljerne omkring ønsket om stien i Kjeldbjerg, men han forsikrer, at man tager ønsket med i overvejelserne.

- Der bliver i reglen bevilget penge til cykelstier for at sikre en sikker skolevej eller fordi vi kigger på oplevelsesdelen, og så prioriterer vi ud fra det. Og ønsket fra Kjeldbjerg vil blive taget med i overvejelserne, men det er ikke det samme, som at der kommer en sti, for der er mange ønsker til netop cykelstier rundt omkring i kommunen, siger Johannes Vesterby.

Udvalget skal se på prioriteringen af nye cykelstiprojekter i eftersommeren eller først på efteråret.

Kjeldbjerg-borgerne har søgt kommunen om penge til en sti, der forbinder de to bydele i Kjeldbjerg. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF jagter ny målmand: - Vi er sårbare på positionen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];